VIDEO: Primátor bol ochutnať med, ktorý vyprodukovali včely na streche magistrátu

5.6.2020

Zdroj: FB Matúš Vallo má rád Bratislavu

Páčil sa vám článok?

Na strechu magistrátu boli v spolupráci s projektom Uletená včela umiestnené dva úle. Približne 120 000 včielok v uplynulých dňoch usilovne pracovalo na tvorbe medu, ktorý sme v týchto dňoch stáčali. Napokon ho vyprodukovali až 40 kilogramov a primátor Matúš Vallo bol prvým človekom, kto mestský med ochutnal...

"Polovica získaného medu zostane mestu na účely darovania pri rôznych príležitostiach. Samozrejme, včielkam sme v úľoch ešte nechali dostatočné množstvo medu na prežitie zimy. Mestá majú vďaka mozaikovitému charakteru prostredia veľký potenciál pre podporu biodiverzity a včelám sa v nich čoraz viac darí. Mestský med patrí k najčistejším a najchutnejším medom a má antibakteriálne účinky," napísal na sociálnu sieť Matúš Vallo, ktorý nakrútil na streche magistrátu aj nasledujúce video:

"Mestské včely sú podľa mňa top riešenie a som rád, že sme týmto dôležitým opeľovačkám aj u nás poskytli priestor. Zároveň ďakujem včelárkam Danici Lelákovej, Janke Šveckovej a včelárovi Róbertovi Kňažkovi za to, že sa o mestské včely s láskou starajú..." dodal Vallo.

(ars)

Páčil sa vám článok?