Nadácia mesta Bratislavy podporí komunitný život

22.5.2020

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Nadácia mesta Bratislavy spustila v týchto dňoch výzvu v rámci grantového programu Komunity. Podpora je rozdelená do troch kategórií a oprávnené subjekty môžu podávať žiadosti do 15. júna. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Jánošíková.

Oblasť komunitné aktivity slúži na podporu komunitných projektov. "Nadácia podporí komunitné a susedské iniciatívy, občiansku angažovanosť a aktívnu účasť ľudí na spravovaní komunity, rozvoj a budovanie kapacít rôznorodých mestských komunít, komunitné organizovanie či realizáciu vlastných nápadov vo verejnom priestore, prospievajúcich k vytváraniu žitých, sociálne napĺňaných verejných priestorov," spresnila Jánošíková.

V oblasti verejné priestranstvá nadácia podporí environmentálne udržateľnú drobnú fyzickú revitalizáciu verejných priestranstiev s cieľom vytvoriť komunitný priestor ako komunitné záhrady či zdieľané vnútrobloky v obytných štvrtiach a sprístupňovanie externého verejného priestoru odstraňovaním bariér. "Mesto Bratislava chce prostredníctvom nadačného programu podporovať aj udržateľnosť komunitných priestorov (ich rozvoj, činnosť a aktivity), v ktorých rôzne komunity trávia svoj čas," podotkla hovorkyňa.

Podpora je určená pre neformálne iniciatívy zastúpené fyzickou osobou - jednotlivcom (platí pre oblasť komunitné aktivity) a občianske združenia, nadácie, neziskové organizácie (platí pre všetky oblasti podpory). Projekty by mali byť podľa mesta otvorené pre čo najširšie názorové spektrá, menšiny, znevýhodnenia, povzbudzujúce k realizácií ďalších aktivít a organizačne zvládnuté. Nadácia podporí vybrané projekty celkovou sumou 50.000 eur. Nadácia mesta Bratislavy je novým systémom grantovej podpory mesta. V prvom roku fungovania sa nadácia zameriava prevažne na podporu kultúry.

(TASR)

Páčil sa vám článok?