Hanulíková chce obmedziť výstavbu Dlhých Dielov

10.12.2006
Páčil sa vám článok?

Novozvolená starostka mestskej časti Karlova Ves Iveta Hanulíková (SMER-SD, ĽS-HZDS, SNS) chce po nástupe do funkcie obmedziť investičnú výstavbu a najmä zabrániť jej zahusťovaniu na sídlisku Dlhé Diely.

Ako Hanulíková ďalej informovala agentúru SITA, vydávanie stavebných povolení by malo byť kontrolované nielen miestnym zastupiteľstvom, ale aj občanmi. „Chcem, aby všetky žiadosti o vydanie stavebného povolenia v Karlovej Vsi boli zverejnené na internetovej stránke mestskej časti,“ uviedla Hanulíková. Podľa nej Dlhé Diely potrebujú viac služieb, ďalšie bytové domy by súčasným obyvateľom ešte viac skomplikovali problémy v doprave a s parkovaním.

Hanulíková tiež plánuje urobiť audit na miestnom úrade, na ktorom možno očakávať aj personálne zmeny. „Každý starosta potrebuje mať okolo seba ľudí, na ktorých sa môže spoľahnúť,“ skonštatovala. Jej cieľom je skvalitniť informovanie občanov nielen prostredníctvom internetu, ale aj priamo pracovníkmi úradu. „Tí by samozrejme mali byť k občanom slušnejší ako doteraz,“ dodala Hanulíková.

V 31-člennom miestnom zastupiteľstve Karlovej Vsi bude sedieť 23 poslancov zvolených za koalíciu SDKÚ-DS a KDH, šiesti za koalíciu SMER-SD, ĽS-HZDS a SNS, jeden za Nezávislé fórum a jeden nezávislý poslanec. Hanulíková očakávala, že koalícia SMER-SD, ĽS-HZDS a SNS získa viac poslaneckých postov, bude sa však snažiť so zastupiteľstvom pri prijímaní dôležitých uznesení dohodnúť na vecných riešeniach.

Páčil sa vám článok?