Zomrela ďalšia klientka z pezinského DSS, boli sme sa tam pozrieť

17.4.2020
Domov sociálnych služieb v Pezinku

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Z Domova sociálnych služieb (DSS) a zariadenia pre seniorov na Hrnčiarskej ulici v Pezinku zomrel ďalší nakazený klient. Aktuálne je odtiaľ už päť úmrtí na COVID-19. My sme sa dnes boli v Pezinku pozrieť.

Už v týchto hodinách nastúpila do zariadenia sociálnych služieb v Pezinku krízová manažérka. Podľa Úradu Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom DSS, jej prvou úlohou bude zistiť, aký je reálny stav v zariadení a následne navrhnúť opatrenia.

DSS Pezinok je od soboty (11. 4.) v karanténe a v okolí domova je ochranné pásmo. Ako sme sa na vlastné oči presvedčili, z oboch strán Hrnčiarskej ulice je policajná páska a okolie zariadenia stráži polícia a armáda. Policajná páska je taktiež po celom obvode plota zariadenia. V uplynulých dňoch tam bolo pozitívne testovaných viacero klientov a pracovníkov na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, a boli zaznamenané aj prvé úmrtia.

Zdroj: nc

Bratislavský župan Juraj Droba následne odvolal riaditeľku domova Violu Schmidtovú.

Polícia pre situáciu v DSS Pezinok začala trestné stíhanie pre prečin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. Policajti vykonávajú v nebytových priestoroch domova za dodržiavania prísnych bezpečnostných opatrení prehliadky a v blízkosti zariadenia zriadili aj provizórnu výsluchovú miestnosť.

Primátor Pezinka Igor Hianik dnes pre celú situáciu týkajúcu sa DSS podal trestné oznámenie. Reagoval tak na list, v ktorom ho pisateľ upozornil na vážnu situáciu, ktorá predchádzala medializovaným udalostiam v DSS Pezinok.

Podľa našich informácií sa viacerí ľudia, ktorí poznali systém práce v DSS, sťažovali a celkovú atmosféru a situáciu hodnotili ako veľmi zlú.

(nc)

Páčil sa vám článok?