Verejný priestor na rohu Židovskej ulice pri tuneli zmenil svoju tvár

6.4.2020
0

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Verejný priestor na rohu Židovskej ulice v Bratislave, pred vjazdom do električkového tunela, dostal nový vzhľad.

Spevnením oporného múrika vznikol priestor na sedenie, zelené plochy sú zároveň chránenejšie. Hlavné mesto a mestská časť Staré Mesto ukončili v týchto dňoch práce na spoločnom projekte. Informovala o tom Marcela Glevická z Metropolitného inštitútu Bratislavy (MIB).

"Veľmi mi záleží na tom, aby sme aj menšie miesta verejného priestoru postupne rekonštruovali a dávali takto Bratislave tvár, akú má mať mesto Európskej únie v 21. storočí. Verím, že sa nám napriek súčasnej kríze bude ďalej dariť v tomto pokračovať," poznamenal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Zdroj: Magistrát

Výstavbou oporného múrika zo strany chodníka sa zamedzilo zosunu pôdy, a tým devastácii výsadby a znečisťovania spevnených chodníkov. Zeleň totiž doteraz "trpela" tým, že jej plocha nebola prirodzene rešpektovaná a chodci ju ušliapali. Riešením problému bolo aj osadenie lavičiek. Zmenou prešiel i povrch peších komunikácií. Asfalt nahradila kamenná dlažba, ktorá prirodzene reflektuje na dané historické územie a nadväzuje na dláždenie cestnej časti Židovskej ulice.

"Výsledok je ukážkou vydarenej spolupráce troch samospráv, keďže projekt Pocket Park pripravený mestskou časťou Staré Mesto uspel v žiadosti o dotáciu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a do realizácie sa zapojilo aj hlavné mesto," zhodnotila starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Zdroj: Magistrát

(TASR)

Páčil sa vám článok?