Chren: Stromy boli zavraždené, podávame trestné oznámenie

2.4.2020
0

Zdroj: FB Martin Chren

Páčil sa vám článok?

Na Pošni v bratislavskom Ružinove vypílili stromy. Developer sa bráni, že dva z nich chce iba presadiť. Starosta má však iný názor a podáva trestné oznámenie.

"V piatok a v pondelok nás obyvatelia Pošne informovali, že súkromná developerská spoločnosť vyrúbava stromy na parkovisku na Jašíkovej. Na tomto parkovisku plánuje postaviť novú bytovku, a okrem iného práve chýbajúce výrubové povolenie bolo dôvodom, prečo náš úrad na jeseň jeho žiadosť o územné rozhodnutie zamietol (odvolanie proti nášmu rozhodnutiu je aktuálne na nadriadenom orgáne). Možno si pamätáte, že developer za to na mňa z pomsty podal až päť nezmyselných trestných oznámení," informoval na sociálnej sieti ružinovský starosta Martin Chren.

"Moji kolegovia z úradu boli okamžite na mieste. Zistili, že dva stromy boli vyrúbané legálne, lebo išlo o invazívne dreviny. Na ďalšie nebolo výrubové povolenie. Developer sa tvári, že ich presádza na iný svoj pozemok (čo je diera v zákone, otázne, ale zrejme legálne, aj keď určite nie spôsobom, že oznámenie o presadbe nám doručí v piatok v deň výkonu samotných prác) - lenže spôsob výberu stromov z pôdy, brutálne odrezanie ich koreňov motorovou pílou na minimálnu dĺžku, presádzanie v nevhodnej dobe, to všetko svedčí o tom, že stromy boli zavraždené, nie presadené. Je to akoby ste človeku odrezali ruky a nohy, a potom sa tvárili - veď ja som ho nezabil, on ešte žil, to, že vykrvácal, nie je moja vina," dodal Chren.

Zdroj: FB Martin Chren

VIDEO: Čo všetko by vám mestskí sprievodcovia ukázali, keby ste do Bratislavy prišli ako turisti?

Určite ste si všimli, že už niekoľko týždňov sa v našom hlavnom meste nenachádzajú žiadni zahraniční turisti. A to v dôsledku uzatvorenia hraníc i medzinárodnej osobnej dopravy pre hrozbu šírenia koronavírusu. Teraz sa však návštevníkom Bratislavy môžete stať aj vy prostredníctvom originálnych online prehliadok, ktoré pripravila organizácia Bratislava Tourist Board.

Ružinov preto podal trestné oznámenie o podozrení zo spáchania trestných činov porušovania ochrany rastlín a živočíchov a porušovania ochrany stromov a krov.

Zdroj: FB Martin Chren

​Prepílené korene.

(ms)

Páčil sa vám článok?