Obmedzia pohyb ľudí na Partizánskej lúke?

1.4.2020

Zdroj: FB Mestské lesy

Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava zváži obmedzenie pohybu na verejnosťou obľúbenej Partizánskej lúke v bratislavskom lesoparku, ak bude jej návštevnosť narastať a ľudia sa tam nebudú vzhľadom na pandémiu nového koronavírusu správať zodpovedne.

Počas nedeľného (29. 3.) živého prenosu na sociálnej sieti o tom informoval primátor Bratislavy Matúš Vallo. Reagoval tak na otázku, ako vníma vysokú návštevnosť dunajskej hrádze či Železnej studničky v posledných dňoch, a to aj napriek riziku šírenia nového koronavírusu.

Vallo uviedol, že plošný zákaz vychádzania na Slovensku zatiaľ neplatí, povinnosťou je však na verejnosti nosiť ochranné rúška na tvári a dodržiavať aj ďalšie prijaté opatrenia na zamedzenie šírenia nového koronavírusu. "Čo sa týka množstva ľudí, polícia môže len dohovárať," povedal primátor. Avizuje, že mesto zrealizuje viac komunikačných opatrení, aby ľudia dodržiavali pravidlá. Ak to ľudia nebudú rešpektovať, v prípade Partizánskej lúky bude uvažovať mesto o obmedzení pohybu. "Je fajn ísť do prírody, len sa treba správať zodpovedne k sebe i ostatným," vyzval Vallo. Verejnosť požiadal, aby, ak je to nutné, tvorila len minimálne skupiny, mali na sebe ochranné rúška a medzi inými cudzími ľuďmi dodržiavali odstup. "Priebežne vyhodnocujeme dáta, kde sa ľudia zhromažďujú a posielame mestskú políciu, aby ľudí upozorňovala," povedal primátor.

Obmedziť vstup a pohyb ľuďom po dunajskej hrádzi podľa Valla mesto nevie. "Nie je to náš majetok," podotkol s tým, že magistrát chce aspoň posilniť komunikáciu v tomto smere, aby verejnosť dodržiavala opatrenia. "Ak nie, vyzveme štát, aby hrádzu uzavrel," poznamenal. Primátor uviedol, že momentálne sú v meste zatvorené pre zamedzenie šírenia nákazy ihriská.

Fotky s preplnenou dunajskou hrádzou či plným parkoviskom na Železnej studničke v Bratislave v posledných dňoch kolujú na sociálnych sieťach i v médiách. Na množstvo ľudí na týchto miestach upozornil v nedeľu aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ktorý uviedol, že štát sprísni opatrenia, ak bude krivka nakazených narastať. Ľudí vyzval na zodpovednosť a dodržiavanie pravidiel.

(TASR)

Páčil sa vám článok?