Vy sa pýtate, my za vás zisťujeme odpoveď

22.3.2020
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Viacerí z vás nám do redakcie Bratislavských novín poslali rôzne otázky a my sme vám u kompetentných na ne zisťovali odpovede.

Prečo už električky nestoja na Jurigovom námestí?

Odpoveď magistrátu znie: „Uvedené riešenie sa tvorilo počas celého procesu projektovej prípravy a bolo už súčasťou podkladov vo verejnej súťaži na realizáciu stavby. Cestujúci môžu využiť novú zastávku Segnerova, ktorá sa nachádza bližšie, ako bola pôvodne (medzi pôvodnými zastávkami Jurigovo námestie a Segnerova). Pôvodné zastávky boli blízko seba (okolo 200 m), takže dochádzalo k spomaleniu jazdnej doby električiek. Veríme, že toto kompromisné riešenie je najlepším riešením, ktoré v konečnom dôsledku zrýchli dopravu v úseku bez zásadného dopadu na dostupnosť električky.“

Krajnica na Trnavskej ceste je v katastrofálnom stave

Ešte vlani som upozornil magistrát na katastrofálny stav krajnice na Trnavskej ceste tesne pred odbočkou na Ivanskú cestu cez železničné priecestie. Jazdím tadiaľ pomerne často na letisko, nakoľko pracujem ako vodič taxislužby. Keď prechádza vlak a rampy sú spustené, môžu v jazde pokračovať len autá smerujúce do Vrakune. Pravá strana jazdného pruhu je však v dezolátnom stave a je viac ako isté, že si tu zničíte minimálne pneumatiku s diskom.

Taxikár Oliver

Stanovisko magistrátu: Žiaľ, vzhľadom na rozsah poškodenia nie je riešením len vyspravenie a štandardná údržba komunikácie. Dôvodom poškodenia vozovky je predovšetkým spôsob, akým sa používa. V úseku je len jeden jazdný pruh. Autá smerujúce do Vrakune, obchádzajúce vozidlá stojace pred železničným priecestím smerom na Ivanskú cestu, zdevastovali betónový žľab na odvodnenie, a zároveň aj trávnik, ktorý tam bol vysiaty. V tomto prípade treba navrhnúť realizačný projekt na rozsiahlejšiu stavebnú úpravu vozovky. Správca komunikácie už iniciuje potrebné kroky.

Zdroj: Marián Dekan

​(bn)

Páčil sa vám článok?