Mrva chce zimný štadión vo Vajnoroch

6.12.2006
Páčil sa vám článok?

Novozvolený starosta mestskej časti Vajnory Ján Mrva (SDKÚ-DS) si myslí, že pre Bratislavu by bolo najvýhodnejšie, keby sa nový národný hokejový štadión postavil vo Vajnoroch a nie v Petržalke.

Ako ďalej uviedol, ako starosta sa preto bude usilovať o to, aby sa multifunkčná aréna, ktorej vzorom by mala podľa neho byť pražská Sazka Arena, postavila práve v tejto mestskej časti. Dôvodom je podľa Mrvu najmä “dobrá železničná, diaľničná a letecká obslužnosť locality”.

Starosta však zdôraznil, že jeho prioritou v blízkej budúcnosti bude riešenie problémov z iných oblastí, predovšetkým okamžité zlepšenie a spomalenie dopravy v obci na 40-50 km/h, dokončenie kanalizácie v starej časti Vajnôr, riešenie dažďovej kanalizácie a zabezpečenie ochrany verejného a súkromného majetku pomocou kamerového systému. Taktiež nevylučuje veľkú rekonštrukciu centra a námestia vo Vajnoroch, na miestnom úrade plánuje personálny a ekonomický audit.

Starosta Mrva podobne ako jeho predchodkyňa Anna Zemanová podporuje vybudovanie bratislavského nultého okruhu, na rozdiel od bývalej starostky však preferuje nultý okruh pri Šúrskom kanáli. Okruh pri Viničnom, za ktorý bola bývalá starostka, podľa Mrvu vôbec neriešil dopravu vo Vajnoroch, výhodný bol iba pre Pezinok a Senec.

“Okruh pri Šúrskom kanáli, ktorý podporuje aj primátor Andrej Ďurkovský, zoberie Vajnorom ľudí z tranzitných obcí Čierna Voda, Pezinok, Senec, Slovenský a Chorvátsky Grob či Svätý Jur. Autá nepôjdu vôbec cez Vajnory, a buď sa napoja na tunel do Lamača alebo cez Slovnaft či Jarovce vyjdú z krajiny,” povedal Mrva. Ako ďalej uviedol, pokiaľ nebude postavený nultý okruh, bude s bratislavským primátorom rokovať o spolupráci pri vybudovaní východného obchvatu popri obci, ktorý by mal riešiť dopravu najmä pre Čiernu Vodu a Slovenský a Chorvátsky Grob.

Nový vajnorský starosta podporuje aj vybudovanie technologického parku CEPIT, pričom by malo byť zachované vedecko-technogické využitie parku a zohľadnené pripomienky občanov, starosta súhlasí s výstavbou bytoviek na Vajnorskom letisku, “ale s tým, aby sa tu nevybudovalo sídlisko Petržalka 2, ale sídlisko s ľudskou tvárou a s občianskou, kultúrnou, školskou a zdravotníckou vybavenosťou”. Dodal, že bude podporovať myšlienku zachovania vidieckeho charakteru Vajnôr, mestská časť by sa podľa neho mala rozširovať smerom na Malé Karpaty.

V 11-člennom miestnom zastupiteľstve bude sedieť šesť poslancov za koalíciu KDH, SDKÚ-DS, dvaja poslanci za koalíciu DÚ, DSS, OKS, SZS, jeden poslanec za koalíciu Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS, SZ a dvaja nezávislí poslanci.

Páčil sa vám článok?