Magistrát začal distribuovať prvé rúška

17.3.2020
0

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Mesto začalo distribuovať ochranné rúška pre zamestnancov, ktorí dennodenne zabezpečujú chod mesta a mestských častí. Magistrát pristúpil k nákupu ochranných rúšok vo vlastnej réžii po tom, ako bolo zrejmé, že nedokážu byť v tejto chvíli zabezpečené zo strany štátu.

"Ochranné rúška sa mestu podarilo objednať napriek veľkému nedostatku na trhu. Pre to, aby bol zabezpečený koordinovaný postup, sme v spolupráci s mestskými časťami zozbierali údaje o počte, ktorý nevyhnutne potrebujú. Prvé rúška už dorazili na magistrát. Okamžite sme ich začali distribuovať medzi jednotlivé mestské časti," informoval nás hovorca magistrátu Peter Bubla.

"V situácii ich akútneho nedostatku potrebuje tak mesto, ako aj mestské časti postupovať zodpovedne a chrániť pracovníkov, ktorí sú v kontakte s inými ľuďmi. Robíme všetko pre to, aby sme zabezpečili ochranné pomôcky v dostatočnom množstve pre zabezpečenie funkčnosti verejných služieb. Dostupnosť ochranných pomôcok pre ďalšie cieľové skupiny, napríklad seniorov, závisí od rozsahu pomoci od štátu a možností pri nákupoch materiálu," dodal.

Zdroj: Magistrát

(ms)

Páčil sa vám článok?