Koronavírus sa pomaly šíri Ružinovom. Nové prípady súvisia so zatvorenou škôlkou

16.3.2020
0

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Zo 17 nových nových potvrdených prípadov ochorenia na koronavírus bolo včera päť v Bratislave. A týkajú sa aj mestskej časti Ružinov, konkrétne uzatvorenej škôlky na Palkovičovej.

O najnovšom vývoji v tejto mestskej časti pravidelne informuje na sociálnej sieti jej starosta Martin Chren. "Bohužiaľ, veľmi mierne, ale postupne pribúdajú počty pozitívne testovaných obyvateľov Ružinova, prípadne ľudí, ktorí sú z dôvodu príznakov v karanténe. Koronavírus bol dnes potvrdený u niekoľkých ďalších jednotlivcov z najbližšieho okolia pozitívne testovaných zamestnancov z MŠ Prešovská/Palkovičova. Nemôžem uviesť osobné údaje, ale v dvoch prípadoch viem o ľuďoch z najbližšej rodiny žijúcich s nimi v spoločnej domácnosti, či o panej, ktorá bola vo veľmi blízkom fyzickom kontakte s jednou pozitívne testovanou zamestnankyňou. Nikto z nich však nemá žiadne vážne príznaky, všetci sú v poriadku," uviedol včera neskoro večer starosta..

"V súvislosti s tým je práve teraz preventívne testované aj jedno z detí z našich detských jaslí, o výsledku budeme zvlášť rodičov detí z našich jasličiek bezodkladne informovať. Zatiaľ však nemáme žiadne potvrdené informácie o tom, že by niektoré z detí v škôlke alebo v jasliach malo byť nakazené. Pani učiteľka z MŠ Velehradská bola testovaná len dnes, sme s ňou v kontakte a výsledky budú zrejme známe v utorok," dodal.

Na MŠ Palkovičova predtým potvrili už päť pozitívnych testov. Prvý mala učiteľka, ktorá sa koronavírusom infikovala v rakúskom Kitsee. Následne sa vírus preniesol na ďalšie štyri jej kolegyne, ktoré s ňou boli najviac v kontakte, teda riaditeľku, upratovačku a dve učiteľky.

(ms)

Páčil sa vám článok?