Do bratislavskej MHD od zajtra nenastúpite bez rúška či jeho náhrady, avizoval Vallo

15.3.2020
Matúš Vallo s rúškom

Zdroj: Facebook/Matúš Vallo

Páčil sa vám článok?

Do MHD v hlavnom meste budú od pondelka vpustení len cestujúci, ktorí budú mať na sebe rúško alebo si budú inak zakrývať nos a ústa. Toto opatrenie oznámil dnes večer na sociálnej sieti primátor Vallo.

Bratislava je ďalším mestom, ktoré reaguje na šírenie nového koronavírusu sprísnením podmienok prepravy v mestskej hromadnej doprave (MHD). Od pondelka (16. 3.) budú musieť cestujúci mať na sebe ochranné rúško, prípadne si iným spôsobom budú musieť zakrývať nos a ústa. Hlavné mesto sa tak pripája k Banskej Bystrici či Košiciam, ktoré takúto povinnosť pre cestujúcich v MHD tiež zavádzajú.

Vallo dnes v živom vysielaní na svojej sociálnej sieti povedal, že samospráva kvôli GDPR nemôže zverejňovať mená nakazených ľudí, a dať tak susedom vedieť, že v ich vchode je možný prípad koronavírusu.

Primátor však dodáva, že pokiaľ je niekto v domácej izolácii a dodržiava ju, nemala by byť takáto izolácia nebezpečná pre susedov.

Zároveň avizoval, že Bratislava pre 4-tisíc ľudí bez domova, ktorí žijú v meste, chystá od budúceho týždňa opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu. "Napríklad na Tyršovom nábreží v Petržalke zriadi dočasné kontajnerové mestečko, kde týmto ľuďom budú vedieť pomôcť," povedal primátor Vallo.

Magistrát je zároveň v kontakte s organizáciami, ktoré sa venujú ľuďom bez domova a pripravujú sa podľa jeho slov aj na najhorší možný scenár.

(nc)

Páčil sa vám článok?