FOTO: Na Primaciálnom paláci aj na iných budovách zaviali dnes tibetské vlajky - viete prečo?

10.3.2020

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Naše hlavné mesto aj tento rok pokračuje v tradícií vyvesenia tibetskej vlajky na budovy patriace samospráve, ktorá sa dnes objavila na priečelí Primaciálneho paláca, ale aj Miestnom úrade v Starom Meste či v Dúbravke.

"Upozorniť na porušovanie ľudských práv vyvesením tibetskej vlajky v deň 61. výročia tibetského národného povstania proti okupácii Čínou – 10. marca 2020. Taký je cieľ medzinárodnej kampane Vlajka pre Tibet, ku ktorej sa mestská časť Bratislava- Dúbravka pripája už šiesty rok," napísali administrátori FB stránky Dúbravky, ktorá tibetskú vlajku zavesila na budovu miestneho úradu na Žatevnej 2.

Zdroj: fb Dúbravka

​Aj Mestská časť Bratislava-Staré Mesto sa od roku 2010 vždy 10. marca pravidelne pripája k akcii Vlajka pre Tibet. Spravila tak aj tento rok a dnes od 8.00 je zavesená na budove miestneho úradu zástava Tibetu. "Celosvetová akcia Vlajka pre Tibet vznikla v polovici 90. rokov v západnej Európe s cieľom upozorniť na dlhodobé porušovanie ľudských práv v Tibete," píše sa na FB stránke Staré Mesto - srdce Bratislavy. 

Zdroj: FB Staré Mesto - srdce Bratislavy

K akcii Vlajka pre Tibet sa aj tento rok pripojila aj NR SR a to prostredníctvom novozvolených poslancov - Jarmily Halgašovej, Petra Osuského, Márie Kolikovej, Mira Kollára, Anny Zemanovej a Ondreja Dostála, ktorí na jej pôde rozvinuli tibetskú vlajku.

Zdroj: FB O.D.

​"Vyjadrujeme solidaritu s Tibeťanmi a ich bojom za slobodu. A posielame pozdravy Martinovi Poliačikovi, ktorý tu uplynulé roky stával spolu s nami a viedol až dosiaľ parlamentný klub priateľov Tibetu," píše sa na facebookovej stránke poslanca NR SR ako aj Miestneho zastupiteľstva v Starom Meste Ondreja Dostála.

(ars) 

Páčil sa vám článok?