Petrek chce byť dobrým starostom Starého Mesta

5.12.2006
Páčil sa vám článok?

Dúfam, že Staré Mesto bude mať dobrého starostu. Voličom, ktorí ma volili, chcem dokázať, že ich hlas nebol zbytočný. Občanov, ktorí ma nevolili, chcem presvedčiť, že môj program je reálny a dobrý pre rozvoj mestskej časti a pomôže jej k zmene.

Pre agentúru SITA to uviedol nový staromestský starosta Andrej Petrek (SDKÚ-DS, OKS, DÚS, SZS).

„Bolo to napínavé. Musím priznať, že som si nebol istý, ako voľby dopadnú, ale veril som, že bude nakoniec takýto výsledok. Zároveň som bol prekvapený, že počty hlasov boli také tesné, nečakal som to,“ konštatoval Petrek. Komunálne voľby označil za seriózne a korektné, aj keď sa podľa neho objavili drobné úlety, pretože niekto chcel zvrátiť situáciu na poslednú chvíľu.

Ako ďalej uviedol, ako starosta sa bude zasadzovať o to, aby sa občania Starého Mesta stali reálnymi partnermi samosprávy a aby mali priamy dosah na hospodárenie mestskej časti, na tvorbu územného plánu, pravidiel a všeobecných územných nariadení. „Naším cieľom je zmeniť spôsob spravovania mestskej časti a umožniť ľuďom, aby mohli usmerňovať vývoj života v Starom Meste,“ povedal Petrek.

Nový staromestský starosta sa chce čo najskôr stretnúť s poslancami miestneho zastupiteľstva, s ktorými chce rokovať o napĺňaní volebného programu. Svoju pozornosť chce venovať aj riešeniu územného plánu zóny Horský park, taktiež plánuje pokračovať v organizácii kultúrnych a iných podujatí, ktoré majú u ľudí veľký ohlas. Bol by rád, keby sa pokračovalo v tradícii Korunovačných slávností, ich formu chce však zmeniť podľa vzoru Pražských korunovačných slávností tak, aby boli pre všetkých a nielen pre tých, ktorí si kúpia vstupenky.

V Starom Meste chce taktiež zlepšiť bezpečnosť, čistotu či dopravu a zvýšiť transparentnosť fungovania tejto mestskej časti. Venovať sa chce aj riešeniu parkovania, preferovať chce domácich obyvateľov pred firmami, ktoré budú chcieť v Starom Meste stavať administratívne budovy, nadštandardné byty alebo hotely.

Páčil sa vám článok?