Mesto spracovalo príručku pre ľudí bez domova. Čo v nej nájdu?

16.1.2020
Vallo

Zdroj: Instagram/Matus Vallo

Páčil sa vám článok?

Sociálny tím mesta Bratislavy nedávno spracoval príručku pre ľudí bez domova. Každý, kto má problém s bývaním ošatením či jedlom v nej nájde praktické rady.

Viaceré organizácie v nej ponúkajú sociálne poradenstvo v teréne, základné ošetrenie, jedlo a prikrývky v krízových situáciách, odvoz do nocľahárne/nemocnice v prípade ohrozenia na živote, napojenie na ďalšie sociálne služby. Teda, záujemcovia v nej nájdu veci týkajúce sa ubytovania a nocľahu, stravy, hygieny a ošatenia, zdravotého ošetrenia, sociálneho a právneho poradenstva. Je určená aj pre ľudí zavislých na drogách či pracujúcich v sexbiznise.  

Ubytovanie nájdu vo viacerých lokalitách. V Noclahárni sv. Vincenta De Paul na Ivanskej ceste, Útulku sv. Vincenta De Paul či Domove pre každého. V Petržalke sa nachádza ubytovanie pre chorých ľudí bez domova Sestry misionárky lásky, pre ťažko chorých ľudí je tu Útulok sv. Lujzy Marillac. Resocializačná ubytovňa Antona Srholca Ubytovňa Resoty v Podunajských Biskupiciach ponúka v sume 150 eur/mesiac kompletné jedlo, drogériu a ošatenie.

Zdroj: Instagram/Matus Vallo

Čo sa týka stravy, tú ponúka denné a integračné centrum  OZ Vagusu Domec, denné centrum Domova sv. Jána z Boha, v Starom Meste ponúka takéto služby Kláštor sv. Alžbety v Petržalke Sestry Misionárky Lásky a iné.

Čo sa týka sociálneho a právneho poradenstva pomáha Nota Bene, Domec, Bratislavská arcidiecézna charita či domov sv. Jána z Boha. Brožúra obsahuje aj informácie o pomoci v uliciach O.Z. Stopa Slovensko ponúka terénny a prevenčný tím a O.Z. Depaul terénna a sociálna práva sv. Rozálie či O.Z.Vagus.

Ku všetkým organizáciam nájdu mapku, informácie o otváracích hodinách, tel. kontakt či MHD dostupnosť.

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie