Basketbalové ihrisko na Žehrianskej má nový povrch

2.1.2020
Basketbalové ihrisko na Žehrianskej

Zdroj: petrzalka.sk

Páčil sa vám článok?

Basketbalové ihrisko na Žehrianskej ulici má nový asfalt aj basketbalové koše. Na jeho obnovu prispela mestská časť aj župa.

Stalo sa tak vďaka podpore mestskej časti, ktorá financovala projekt sumou viac ako 30 000 eur, a Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý Petržalke poskytol dotáciu v sume 8 000 eur. Krstnými rodičmi ihriska boli Tomáš Erneker, predseda petržalského chlapčenského basketbalového klubu BSC a Barbora Čaniová, predsedníčka dievčenského petržalského basketbalové klubu BKM Five Stars.

„Som veľmi rada, že sa podarilo úspešne zrevitalizovať plochu basketbalového ihriska na Žehrianskej, ktoré je veľmi využívané a to najmä deťmi, mládežou, ale i dospelými. Vo voľnom čase basketbalové ihrisko využívajú aj hráči a hráčky petržalských basketbalových klubov BSC a BKM Five Stars, povedala na krste ihriska vicestarostka Lýdia Ovečková, predsedníčka OZ Petržalské ihriská.

Basketbalové ihrisko sa nachádza v tesnej blízkosti verejného detského ihriska, ktoré vybudovala aj za pomoci mestskej časti aktívna komunita obyvateľov. Hlavným cieľom úspešného projektu MČ Petržalka bolo podporiť voľnočasové a športové aktivity pre čo najširšiu verejnosť.

(nc)

Páčil sa vám článok?