Napísali ste nám 23/2000

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Odkedy Dopravný podnik Bratislavy premiestnil konečnú zastávku autobusu č. 94 na Kollárovo námestie, húfy ľudí využívajú oba priechody pre chodcov (t.j. pred domom č. 20 a pred Technickou univerzitou č. 9).

Kameňom úrazu je zrejme spomínaný priechod pre chodcov pred Univerzitou č. 9, ktorý je už neoznačený, (označenie na ceste je zodraté a zrejme ani dopravná značka pred zastávkou trolejbusov a autobusov už tam nie je).

Dnes ráno som bol svedkom, ako prúd vozidiel zastavil pred svetelnou križovatkou (smerom k Námestiu 1. mája), pričom koniec autobusu bol takmer na tomto priechode pre chodcov. Slušný vodič osobného vozidla zastavil v primeranom odstupe za autobusom v pravom prúde tak, aby mohli chodci prejsť smerom k univerzite. To sa zrejme nepáčilo agresívnemu vodičovi, ktorý jazdil za ním, preto prudko vyrazil do pravého prúdu, takže chodci museli uskakovať späť na chodník (ešte šťastie, že to boli mladí ľudia a stihli to). Čo sa však stane, ak to budú starší ľudia a nestihnú to.

Podotýkam, keďže teraz aj autobusy (č. 94 a 180) majú konečnú pred univerzitou, využívanie tohto priechodu sa výrazne zvýšilo. Prosím o uverejnenie tohto môjho príspevku, aby si zodpovední uvedomili dôležitosť vyznačenia tohto priechodu pre chodcov a obnovili jeho vyznačenie čím skôr, kým nedôjde k ohrozeniu zdravia, resp. k strate životov.

Jaromír Jankula
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Mám kritickú pripomienku k odťahovaniu vozidiel Mestskou políciou v Bratislave. Z vlastnej skúsenosti viem, že v poslednom čase sa stáva pravidlom, že na odťahovanie vozidiel si policajti vyberajú „lukratívne zákazky“, keď odťahujú len tie vozidlá, kde cítia zisk, a to aj vtedy, ak neprekážajú premávke (konkrétny prípad sú zaparkované vozidlá na Kramároch na Uhrovej ulici, kde je minimálny pohyb chodcov a vozidlá nemajú kde parkovať - sú pravidelne odťahované).

Mestskí policajti s odťahovacou službou doslova krúžia a číhajú na svoje „obete“ (skúsenosť viacerých kolegov), ktoré za rekordný čas 3 minúty prídu o auto. Takéto správanie určite nie je zmyslom odťahovacej služby. Na druhej strane vozidlo červené Žiguli s vidieckou ŠPZ, ktoré bolo odstavené uprostred križovatky Šancová, Štefánikova bolo 2 dni!! (od 22.11.2000 rána) zabezpečené „papučou“ a neodtiahnuté, hoci očividne prekážalo v premávke.

Ďalším z mnohých príkladov je Hlboká ulica pred MZV, kadiaľ dvaja ľudia vedľa seba neprejdú kvôli zaparkovaným autám, hoci na chodníku nie je vyznačené ani jedno miesto na parkovanie!

Juraj Tureček
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?