Napísali ste nám 03/2000

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Chcela by som sa spýtať riaditeľa Dopravného podniku Bratislavy alebo niekoho z vedenia, ktorá múdra hlava vymyslela namontovať označovače vo vozidlách opačne.

Keď nastúpite do vozidla, označovač je chrbtom ku dverám. Ak si chcete označiť lístok v preplnenom vozidle, nemáte šancu. Musíte požiadať niekoho vo vozidle, alebo cestovať s neoznačeným lístkom.

Ešte horšie je to v autobusoch, kde označovače nie sú pri dverách, ale oproti v priestore pre kočíky. Myslím, že pán riaditeľ Zachar, keď v januári cestoval v dopravnom prostriedku, si tieto veci nevšimol. Skutočne to strpčuje cestovanie, ktoré je aj tak hrozné.

J. Eliášová, Podunajské Biskupice
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Viem, že nie som jediná, ktorá píše o cestovaní z Dúbravky, ale pokiaľ sa o tom nebude viac písať a hovoriť, nič sa nezlepší. Dvadsiateho štvrtého januára som cestovala do práce so 6-ročným synom. Cestujem z konečnej Pri kríži autobusom číslo 34. Ráno o 6.40 bola zastávka plná čakajúcich.

Na druhej zastávke nemali ľudia už kam nastúpiť a pri pošte na Saratovskej bol pokazený autobus číslo 83, takže ľudia nastupovali do plnej tridsaťštvorky. Bývam v Dúbravke už 17 rokov a za ten čas sa zrušilo 8 liniek (30, 37, 105, 106, 107, 115, 101, 112), ale počet obyvateľov sa neznížil, ale zvýšil.

Neviem, ako mohol dopravný podnik tak znevýhodniť Dúbravku pri rozdeľovaní a prideľovaní spojov. Veď z Dúbravky sa dostanete iba do mesta (2 autobusy, z toho 34 cez víkend nechodí a 3 električky). Petržalka má 23 autobusových spojov a dá sa s nimi dostať skoro do každej časti Bratislavy. Obyvatelia Dúbravky sú obmedzení v cestovaní. A k tomu sa má električka 5 posunúť len do Karlovej Vsi. Dúfam, že dopravný podnik spraví nápravu a pridá spoje, aby obyvatelia Dúbravky nejazdili do zamestnania, ospravedlňujem sa za výraz, ako dobytok.

Jana Hlaváčová, Dúbravka
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Potrebovala som sa prednedávnom dostať do Kittsee, ktoré leží na hranici Slovenska a Rakúska.  Keďže jediné spojenie je vlakom, vybrala som sa na železničnú stanicu do Petržalky. V novučičkej, ľudoprázdnej budove som sa od pani pokladníčky dozvedela prekvapujúcu informáciu: Ak chcem pri kúpe lístka ušetriť, mám si kúpiť spiatočný lístok až do Viedne, pretože takýto lístok je omnoho lacnejší ako lístok do Kittsee, kam trvá cesta päť minút. Nemala som už inú možnosť a tak som za tento „špás“ zaplatila 248 Sk.

Vďaka za takéto služby Železniciam SR! Nabudúce, keď bude lepšie počasie, pôjdem radšej pešo. Rada by som však od kompetentných vedela, čo všetko, okrem prejazdených kilometrov, hradí cestujúca verejnosť v tejto, zdá sa mi, prehnanej finančnej čiastke.

Táňa Jurkovičová, Nové Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie