Poznáte ich? Uprostred panelákov sa nachádzajú tri drevenice

6.7.2019
0
Alpinky

Zdroj: in

Páčil sa vám článok?

Pri pohľade na tri drevenice uprostred stromov sa ani nechce veriť, že sa nachádzajú uprostred petržalských panelákov. Tri Alpinky už prežili všeličo, pionierov aj prostitútky...

„Najnovšie je jedna z nich trvalo obývaná novou majiteľkou, ktorá by si rada oplotila aj časť pozemku. Viete o tom zistiť viac?“ požiadala nás čitateľka.

Vlastníkom pozemkov pod chatami je hlavné mesto a sú v jeho priamej správe. „Samotné stavby Alpiniek na uvedených pozemkoch sú vo vlastníctve iných fyzických osôb,“ informoval nás hovorca magistrátu Peter Bubla. „Dve chatky na pozemkoch (par. č. č. 620/3, 620/4) nemajú s mestom ako vlastníkom pozemkov uzatvorenú žiadnu zmluvu (nie je tam ani žiaden iný právny vzťah). Toto rieši hlavné mesto súdnou cestou ako nárok z titulu bezdôvodného obohatenia. Aktuálne je spor vedený na Krajskom súde BA.“

V prípade tretej z nich (pozemok, parc. č. 620/2) bola v roku 2013 uzatvorená nájomná zmluva. Účelom nájmu bolo užívanie pozemku pod stavbou chaty Alpinka, ktorej vlastníkom bol nájomca. „Dňa 21.05.2019 nám bola predložená dohoda o skončení nájmu. A zároveň evidujeme novú žiadosť o nájom tohto pozemku od nového vlastníka. Nová nájomná zmluva k pozemku nebola zatiaľ uzatvorená,“ dodal Peter Bubla.

Medzi obyvateľmi Ovsišťa sa šíri informácia, že nová majiteľka Alpinky, s ktorou plánuje mesto podpísať zmluvu o prenájme pozemku, chce ohradiť aj časť pozemku, ktorý je v okolí objektu. Obyvatelia nie sú nadšení predstavou zabratia verejného priestoru súkromnou osobou. Ako sa k tomu stavia mesto? „Vlastníčka chaty Alpinka požiadala len o nájom pozemku parc. č. 620/2 pod stavbou. Postavenie plota na mestskom pozemku by v tomto prípade nemalo žiaden právny dôvod a podľa toto by sme aj postupovali,“ uviedol hovorca mesta.

(in)

Páčil sa vám článok?