VIDEO: Labutia rodinka na Štrkovci zažila ďalšie ťažké chvíle. Pripravila im ich kosačka

23.6.2019
0
Labute na Štrkovci

Zdroj: FB Štrkovecké jazero

Páčil sa vám článok?

Labutia rodinka, konkrétne samec - vdovec so svojimi preživšími dvoma mláďatami, včera čelil ďalšiemu problému. Pri jazere totiž vyrazila do akcie kosačka. Ako to nakoniec dopadlo?

O osude samca labute na Štrkoveckom jazere, ktorý po úhyne samice zostal sám na tri mláďatá, vás informujeme pravidelne. Neskôr jedno z mláďat po útoku kuny alebo iného dravca uhynulo, samec vyzeral apatický, no v posledných týždňoch sa rodinka opäť prebrala k aktívnemu životu.

Včera však paniu, ktorá sa labutej rodine na Štrkovci pravidelne venuje, vystrašil muž sediaci na motorovej kosačke. Nejde o to, že sa pohyboval v blízjkosti labuté, ale prakticky kosením likvidoval trávu - ich potravu.

Video z FB stránky Štrkovecké jazero:

"Dokonale pokosená potrava... keď som sa pánov pokúsila zastaviť, aby aspoň kúsok ďateliny a trávy pri brehu zostalo, nahnevane odpovedali, že vedúca kázala pokosiť," informovala najskôr o situácii Ružinovčanka na Facebookovej stránke Štrkovecké jazero. Čoskoro sa však situácia obrátila.

Pani totiž rýchlo kontaktovala starostu Martina Chrena. Ten sa obrátil na Darinu Moravcovú, vedúcu strediska zeleň v Ružinovskom podniku verejno - prospešných služieb. Tá počas soboty prišla na miesto a došlo k dohode. Časť brehu od vody, teda pás trávy a ďateliny, zostal nepokosený, aby mohol ďalej slúžiť labutiam, ale i včelám.

(ms)

 

Páčil sa vám článok?