Nelegálne citylighty bude riešiť krajský stavebný úrad

30.11.2006
Páčil sa vám článok?

Protizákonné rozmiestnenie svetelných reklamných zariadení na uliciach Starého Mesta bude riešiť krajský stavebný úrad. Magistrát zároveň začal správne konanie vo veci nepovolených rozkopávok.

Koncom októbra sa v Starom Meste objavilo na chodníkoch dovedna 35 reklamných zariadení, tzv. citylightov, ktoré okamžite vyvolali pobúrenie občanov, pretože prekážajú v chôdzi. Navyše vyšlo najavo, že Stavebný úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto pri povoľovaní týchto reklamných zariadení porušil stavebný zákon, pretože neoslovil hlavné mesto Bratislava ako účastníka stavebného konania.

Mesto Bratislava je totiž majiteľom aj tých pozemkov, na ktorých sa nachádzajú komunikácie zverené mestskej časti. Reklamné zariadenia boli rozmiestnené na pozemkoch, ktorých vlastníkom je mesto, bez jeho súhlasu. Nesprávnym konaním mestskej časti Bratislava - Staré Mesto ako príslušného stavebného úradu prvého stupňa sa mestu Bratislava ako účastníkovi konania odňala možnosť zúčastniť sa na konaní, čo malo podstatný vplyv na rozhodnutie.

Primátor Bratislavy sa preto listom obrátil na mestskú časť Bratislava - Staré Mesto s návrhom na obnovenie správneho konania. Keďže mestská časť nereagovala, mesto podalo podnet na Krajský stavebný úrad Bratislava so žiadosťou o obnovenie stavebného konania. Zároveň sa začalo spomenuté správne konanie vo veci nepovolených rozkopávok komunikácií.

Napriek tomu, že citylighty sú vlastne čiernymi stavbami, na svoju predvolebnú agitáciu ich využívajú kandidáti na primátora Bratislavy a starostu mestskej časti Bratislava - Staré Mesto.

Páčil sa vám článok?