Policajná stanica na Obchodnej, akční hasiči. zelená hliadka. Aufrichtová priblížila hlavné zmeny v Starom Meste

15.3.2019
0
Zuzana Aufrichtová

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová dnes bilancovala svojich 100 dní vo funkcii. Priblížila však aj niektoré novinky, ktoré by mali ovplyvniť život obyvateľov mestskej časti k lepšiemu.

Za najdôležitejšie oblasti, ktoré Aufrichtová od nástupu do funkcie riešila, považuje starostka zvýšenie platov pedagogickým i nepedagogickým pracovníkom škôl, komunikáciu úradu s občanmi, situáciu na stavebnom úrade či nezákonnú rekonštrukciu Židovskej ulice a hľadanie konsenzu pri dokončení Blumentálskej.

Spomenula však aj ďalšie oblasti, ktorým sa aktuálne venuje a ktoré zasiahnu do života Staromešťanov. Jednou z jej priorít je bezpečnosť. Práve preto už rokujú s magistrátom o zriadení stanice mestskej polície priamo na Obchodnej ulici, kde často vo večerných hodinách dochádza k výtržnostiam či násiliu. "Mestskej polícii poskytneme priestor na Obchodnej ulici, kde by mala byť stanica," priblížila Aufrichtová. Stanica, ak sa to podarí dotiahnuť do konca, by mala vzniknúť v priestoroch na Obchodnej 29 (bývalá kaviareň Green Tree cca uprostred ulice), pričom ďalší priestor, kde by mohli mať policajti svoje zázemie, sa črtá na Obchodnej 52.

S mestskou políciou mestská časť pracuje aj na projekte kamerových systémov a zbere dát, aby bolo možné vyhodnotiť lokality a časy, na ktorých najčastejšie dochádza k rôznym priestupkom.

Ďalšou dôležitou oblasťou je sfunkčnenie dobrovoľných hasičov. "Táto skupina mala pred rokom iba jedného člena - veliteľa,  ktorý bol vymenený za veliteľku Janu Dobrovičovú. Tá dokázala za krátku dobu rozšíriť rady dobrovoľného hasičského zboru v Starom Meste na 17," povedala Aufrichotvá. Výsledkom má byť akčný tím schopný zasiahnuť do hodiny, či už ide o popadané stromy, odčerpávanie vody a ďalšie zásahy.

Staromestskí hasiči by mali mať o pár mesiacov aj nové vozidlo, zrepasovnú Tatru 815 v hodnote 150-tisíc eur. Písali sme o tom tu:

(ms)

Páčil sa vám článok?