Vyhrážky zaslané manželke, strach. Mestský poslanec Mrva zverejnil šokujúce informácie

1.2.2019
0
Jakub Mrva a Matúš Vallo

Zdroj: FB jakub Mrva - za zelenšiu Bratislavu

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ: Začína to byť drsné. Mestský poslanec Jakub Mrva (na fotografii vľavo), ktorý patrí do tímu nového primátra Matúša Valla (vpravo), pravdepodobne začína niekomu poriadne prekážať. Z najnovších udalostí ide až strach.

Mrva totiž na sociálnej sieti zverejnil vyhrážku, ktorú adresovala jeho manželke iná žena. Ako sme však zistili a dočítate sa nižšie, správa prišla s najväčšou pravdepodobnosťou z fake profilu, je v ňom totiž použitá ukradnutá fotografia českej dievčiny. Mrva pridal i svoj komentár, v ktorom spomína ďalšie skutočnosti. "Vedenie Bratislavy zverejnilo plán, ako chce vymeniť vedenie mestských podnikov cez transparentné výberové konania. Vrátane Mestských lesov v Bratislave, mestskej organizácie, ktorej sa dlhodobo venujem. Dalo sa čakať, že strach z ukončenia rôznych kšeftov bude silný. Neprekvapil ma teda včerajší email zaslaný poslancom či médiám, plný klamstiev a hoaxov o mne," napísal Mrva s tým, že ide o bludy.

Spomínaný email sme dostali aj do Bratislavských novín, jeho odosielateľ podpísaný ako Stano Tokár z Vrakune v ňom píše napríklad toto: "Poslanec Jakub Mrva už behá do Mestských lesov, predstavuje sa honosne „viete kto som ja , ja som už poslanec“, no úplne nezvládnutá kariéra. Z titulu poslanca zadáva úlohy zamestnancom Mestských lesov, oddeleniu životného prostredia, vydáva zákazy, príkazy, lebo som poslanec, uniklo mu, že na to nemá kompetencie. Už vyhadzuje dopredu zamestnancov, všade vyhlasuje, že ten rengavý architekt mu (združenie Naše Karpaty) sľúbil post riaditeľa Mestských lesov za vzornú prácu v kampani na primátora."

Ako sa však pre banoviny.sk vyjadril dnes Mrva, ide o nezmysly. "Žiadneho Stana Tokára nepoznám, nemyslím si, že je to skutočný človek. Mestským lesom sa venujem pravidelne už roky, žiadam si od nich informácie o hospodárení a podobne. Naposledy som tam však bol hádam v jeseni minulého roka a na oddelení životného prostredia som nebol asi tri roky. Samozrejme, nechodím po lesoparku a nerozprávam, že som poslanec," povedal Mrva s tým, že zo spomínanej kampane nechce nikoho obviňovať.

To však nie je všetko. "Ráno dostala moja manželka správu obsahujúcu vyhrážku od cudzej ženy. Považujem za nechutné, aby moju manželku, ktorá je na rodičovskej dovolenke s dvoma malými deťmi, niekto zaťahoval do špinavých hier. Ja strach nemám. Do komunálnej politiky som vstúpil práve preto, aby sa skončila v Bratislave doba kšeftov. Zjavne však strach majú iní, ktorým sa končia zlaté časy, a sú schopní aj takýchto nechutností. Hold, asi aj takýto je život mestského poslanca v Bratislave," konštatoval ešte vo svojom statuse Mrva. Na sociálnej sieti sme kontaktovali i spomínanú pisateľku vyhrážky, zatiaľ sa nám však neozvala. Ako sme však zistili, jedna z fotografií, ktoré používa vo svojom profile, patrí v skutočnosti dievčine z Čiech. Presvedčiť sa o tom môžete TU

O reakciu sme požiadali i riaditeľa podniku Mestské lesy Juraja Zikmunda. "Mestské lesy som riadil transparentne a na základe najlepšieho vedomia a svedomia,  pod neustálym dohľadom občianskej a odbornej verejnosti a o žiadne kšefty mi nikdy nešlo. Funkcie riaditeľa som sa s čistým svedomím vzdal a týmto som umožnil mestu vymenovať nového riaditeľa. Občan Jakub Mrva sa už niekoľko rokov zaujíma o činnosť príspevkovej organizácie mesta Bratislavy Mestské lesy v  Bratislave,ako člen OZ Naše Karpaty.  V minulosti niekoľkokrát požiadal o informácie o činnosti Mestských lesov Bratislave, požadované informácie mu boli vždy poskytnuté. Komunikácia s pánom Jakubom Mrvom, podobne ako s ostatnými občianskymi aktivistami, bola korektná zo strany Mestských lesov a vnímaná ako štandardná činnosť, lebo pracujeme pre občanov a občania prirodzene reagujú na našu činnosť. Z pozície mestského poslanca nás pán Mrva požiadal mailom o informácie 25.1.2019, vyjadril sa nám k vzniknutej situácii Zikmund.

Taktiež sme odpísali na email zaslaný pod menom Stana Tokára, či nám môže dokázať, že je skutočnou osobou. Podľa katastra však žiadny Stano Tokár vo Vrakuni nehnuteľnosť nevlastní.

(ms)

Páčil sa vám článok?