FOTO a VIDEO: Skúšali sme nahlásiť neodhrnutý chodník. Ako to dopadlo?

20.12.2018

Zdroj: Natália Balúchová

Páčil sa vám článok?

Dopravnú situáciu v Bratislave dnes skomplikovalo sneženie, ktoré sa začalo v dopoludňajších hodinách. Cestári majú plné ruky práce a prakticky všetky ľudské kapacity aj technika boli nasadené do akcie. My sme sa pokúšali zistiť, ako a či ešte funguje telefonická linka, kde mohli Bratislavčania nahlásiť magistrátu napríklad neodhrnuté chodníky patriace pod mestskú zimnú údržbu.

Nový primátor Bratislavy Matúš Vallo včera na tlačovej besede oznámil, že magistrát posilní komunikačné kanály - mailový aj telefonickú linku, na ktorých budú môcť ľudia nahlasovať magistrátu, ak niekde uvidia neodhrnutý chodník od snehu. Číslo novej linky však zatiaľ nezverejnili. Písali sme o tom tu:

​Dnes predpoludním nasnežilo a niektoré chodníky v meste vyzerali takto: 

Zdroj: FB Milan M.

​Pri nahlásení neodprataného chodníka treba zistiť, či patrí pod magistrát - väčšinou sú to súbežné chodníky popri hlavných cestných ťahoch na území Bratislavy alebo patria pod mestské časti, na ktorej území sa nachádzajú.

My sme chceli vedieť, či zasnežený chodník na Trnavskej ceste patrí pod správu magistrátu, mestskej časti Ružinov alebo pod Nové Mesto, a tak sme sa pokúšali viackrát dovolať na telefónne číslo: 02/593 567 61,  ale žiaľ, dopadlo to tak, že dvakrát telefón vyzváňal a nikto nám hovor nebral a pri jednom našom pokuse bolo číslo obsadené. Treba však dodať, že ide ešte o starú linku na nahlasovanie problémov a nie novú linku avizovanú primátorom Vallom. Ako nám na magistráte vysvetlili, aj to je jeden z dôvodov, prečo sa rozhodli zriadiť linku, na ktorej bude neustále sedieť operátor. Spojazdnená by mohl byť už zajtra.

Na sociálnej sieti ľudia zverejňujú fotografie a videá aktuálnej situácie na bratislavských cestách a dnes tam pribudli napríklad aj tieto zábery z Bajkalskej cesty a Palisád:

Zdroj: FB M.S.

(ars, foto: FB M.S., video: YouTube)

Páčil sa vám článok?