Mesto vybralo dodávateľa na rekonštrukciu karlovesko-dúbravskej radiály - kedy by sa mohli začať práce?

14.11.2018

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava včera zverejnilo na svojej oficiálnej webovej stránke, že už je známy víťaz verejného obstarávania na rekonštrukciu dúbravsko-karloveskej radiály. O modernizáciu električkových tratí v týchto častiach Bratislavy by sa malo postarať konzorcium DK Radiála.

Súťaž bola vyhlásená ešte v auguste minulého roka, pričom pôvodný termín na predkladanie ponúk (27.9.2017) sa niekoľkokrát predlžoval až na konečný termín 10.1.2018. Vyhodnocovanie ponúk následne zabrzdili námietky a odvolania, ktoré riešil Úrad pre verejné obstarávanie.

Podľa oficiálneho oznámenia, ktoré podpísal vedúci oddelenia verejného obstarávania PhDr. Marián Kocan sa úspešným uchádzačom stalo konzorcium "DK Radiála" pozostávajúce z firiem TSS Grade Bratislava, Metrostav Praha, Metrostav Bratislava, Swietelsky-Slovakia Bratislava a ELZA-Elektromontážny závod Bratislava. Táto skupina ponúkla v súťaži najnižšiu cenu 65 119 902,56 € s DPH.

Na druhom mieste sa umiestnila skupina uchádzačov "Dúha - Zue" pozostávajúca z firiem Dúha Bratislava a Zue Krakov, ktorá ponúkla cenu 69 364 255,49 € s DPH. V prípade uzatvorenia zmluvy s víťazným uchádzačom by sa dlhoočakávaná modernizácia Karlovesko-dúbravskej radiály mohla začať v budúcom roku.

(ars, ilustračné foto: Google Maps) 

Páčil sa vám článok?