V Ružinove nájdete kontajnery, ktoré sú kreatívne a bez zápachu

13.11.2018
Kontajnerové stojiská

Zdroj: Facebook/ Ružinovské ECHO-užitočné novinky z Ružinova

Páčil sa vám článok?

Kontajnery nemusia byť nudné. Presvedčili sa o tom na Martinčekovej ulici v Ružinove, kde nájdete umelecky prerobené uzavreté kontajnerové stojiská. Ich realizáciu podporila mestská časť. Na svojej facebookovej stránke na to upozornil aktivista Maroš Mačuha z Bratislavského okrášľovacieho spolku a novozvolený poslanec ružinovského miestneho zastupiteľstva.

Je už dobre známe, že v okolí kontajnerov sa zvyknú zo zle zatvorených kontajnerov šíriť smeti a často si nezodpovední občania mýlia takéto miesta so skládkou stavebného odpadu či použitých spotrebičov, ktoré patria do zberného dvora. 

Na miestnom úrade sme sa dozvedeli, že grant na riešenie tejto situácie bol zrealizovaný v roku 2015 a na grant bola z mestskej časti Ružinov poskytnutá finančná podpora vo výške 4000,00 eur. Iniciovali to obyvatelia a vlastníci bytov, ktorí bývajú na uvedenej adrese.

Zaujímalo nás, či miestna časť bude pokračovat takomto  alebo podobnom riešení kontajnerových stojísk aj na iných miestach. "Nemáme vedomosť, či v budúcnosti bude záujem o takýto grant. Či mestká časť bude v budúcnosti stavať podobné kontajnerové stojiská by vedel zodpovedať odbor životného prostredia," informoval nás Matej Švec z úradu pre styk s verejnosťou MČ Ružinov.

Zdroj: Facebook/Ružinovské ECHO-užitočné novinky z Ružinova

​Okrem toho, že sú na pohľad veľmi pekne vizuálne a kreatívne riešené, napĺňajú okrem estetickej funkcie aj funkčnú stránku. Okolo týchto stojísk sa nepovaľujú odpadky a je tam čisto.

(Facebook/nc)

Páčil sa vám článok?