Spoločenský dom Vernosť v Novom Meste má opäť nového nájomcu

28.10.2018
Časť vernosti chce mestská časť prenajať - vernost
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto má opäť nájomcu spoločenského domu Vernosť na Nobelovej ulici. Ten vzišiel z verejnej súťaže. Mestská časť mu budovu prenajala za 36.000 eur na rok, doba nájmu je desať rokov, s možnosťou predĺženia na ďalších desať rokov.

To všetko platí len za podmienky, že nájomca počas desiatich rokov preukáže preinvestovanie minimálne 200.000 eur a minimálne rovnakú sumu zainvestuje aj v ďalšom desaťročnom období. "Uskutočnili sa štyri verejné súťaže. Z poslednej vzišiel víťaz, ktorý však medzičasom skrachoval. Ostal po ňom dlh 9000 eur. Preto mestská časť hľadala nájomcu, ktorý by do budovy investoval," uviedol pre TASR hovorca Nového Meste Marek Tettinger.

Miestni poslanci odsúhlasili prenájom na ostatnom rokovaní zastupiteľstva, avšak vzhľadom na predchádzajúce skúsenosti ako prípad hodný osobitného zreteľa. "Nájomca sa zaviazal splatiť dlh po predchádzajúcom nájomcovi a zlepšiť technický stav budovy," poznamenal Tettinger. Nevyhnutná bude totiž oprava schodov a výťahov, sociálnych zariadení, poškodenej izolácie strešnej krytiny či modernizácia kúrenia.

Okrem toho sa zaviazal opraviť na vlastné náklady aj strop seniorského Denného centra Domovinka, ktoré v budove sídli. Tie sa odhadujú na 15.000 eur. Denné centrum tak v budove naďalej ostane, rovnako aj obecná knižnica. Nájom ostatných priestorov je už na novom nájomcovi, ten sa chce zamerať prevažne na športové prevádzky. V budove sa v súčasnosti nachádzajú okrem iného aj squashové kurty či posilňovňa, donedávna tu bola aj reštaurácia.

(TASR, foto: abn)

Páčil sa vám článok?