Mika sa obáva diskreditácie. Podáva podnet na štátnu komisiu pre voľby

26.10.2018
0

Zdroj: archív V.M.

Páčil sa vám článok?

Kandidát na primátora Bratislavy Václav Mika sa rozhodol podať podnet na Štátnu komisiu pre voľby a kontrolu financovania politických strán, pre kampaň vedenú nezaregistrovanou treťou stranou. O čo presne ide?

Z mediálneho prostredia podľa Miku unikla informácia, že niekto si za finančnú protihodnotu objednal účelovú diskreditáciu kandidáta na primátora. Mika zvažuje aj podnet na generálnu prokuratúru.

"Je očividné, že niekomu prekáža, že Václav Mika ako nezávislý kandidát sa môže stať primátorom Bratislavy. Zdá sa, že moja tvrdohlavosť a to, že som dokázal odolať vládnej moci a finančným skupinám, niekomu výrazne prekáža. A dokonca je schopný objednať si takúto kampaň. Ak sa potvrdia naše indície o porušení zákona, všetky ďalšie dôkazy postúpime orgánom činným v trestnom konaní. Je však zaujímavé, že mnohí kandidáti o diskreditačnej kampani hovoria, ale zatiaľ som jej terčom len ja. Stačí si pozrieť facebookové profily mojich súperov. Verím, že aj v súvislosti s nadchádzajucimi sviatkami budú posledné týždne kampane slušné a budeme hovoriť
o riešeniach pre Bratislavu. Pretože Bratislavčania a naše mesto sú to hlavné,” uviedol Mika.

(ms)

Páčil sa vám článok?