Vallo: Voči mojej osobe sa pripravuje antikampaň

19.10.2018
Matúš Vallo

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Kandidát na bratislavského primátora Matúš Vallo dnes vydal vyhlásenie k údajnej antikampani, ktorá sa má chystať voči jeho osobe. Prinášame vám ho v plnom znení:

"Dva roky som so 76 odborníkmi pripravoval Plán Bratislava a dva roky som budoval tím, s ktorým ho chcem v zastupiteľstve presadzovať. Sme 3 týždňe pred voľbami a blízko nášho cieľa. Viem, že kampaň na primátora sa nedeje v rukavičkách, ale až na malé výnimky bola táto kampaň pomerne korektná.

Už dlhšie sa k nám dostávali informácie, že sa voči mne chystá antikampaň. Brali sme ich tak, ako prichádzali – že my robíme pozitívnu kampaň, nevyužívame žiadne falošné profily, nepúšťame informácie voči súperom a snažíme sa kampaňovať hlavne na riešeniach, ktoré sme dva roky pripravovali. My hráme fér, toto je naša devíza a som presvedčený, že práve toto si v kampani Bratislavčania cenia. Informácie, ktoré sme dostali v poslednom čase, nám však s pravdepodobnosťou hraniciacou s istotou potvrdili, že táto antikampaň sa skutočne pripravuje a že sa má v krátkom čase spustiť. Skutočne totiž existuje stránka www.matusvallo.com  (už bola presmerovaná na https://www.vallo2018.sk/ - poznámka redakcie), zatiaľ len s nápisom ČOSKORO, ale v týchto dňoch sa má naplniť diskreditačným obsahom a začať sa šíriť. Naši priatelia, z prostredia etických hackerov zistili, že na stránke v týchto hodinách už pribudli aj moje fotky.

My sme z novej politickej generácie, celú kampaň robíme transparentne – máme transparentné príjmy, transparentné výdavky, aj transparentnú komunikáciu. Šírenie antikampaní odmietame, nech sa dejú voči akémukoľvek kandidátovi. Myslíme si, že je nefér voči Bratislavčanom, aby o výsledku volieb rozhodovali rôzne trollovské stránky, šírenie kočnerovskými metódami kade tade. Vyvinuli sme strašne veľa úsilia a energie, aby sme presvedčili Bratislavčanov, stali sme sa už reálnou silou, ktorá môže zmeniť Bratislavu. Cítime veľkú podporu Bratislavčanov a nechceme, aby aj oni stratili ilúzie, že voľby sa dajú vyhrať aj čestným spôsobom. A keďže tieto infomrácie máme, keďže stránka reálne existuje, kedže o pokuse ovplyvnit primátorské voľby v Bratislave vieme, rozhodli sme sa to aj zverejniť. 

Jednak preto, aby verejnosť vedela, že stránka, z ktorej majú byť šírené informácie, vznikla za účelom diskreditácie mojej osoby a ovplyvnenia volebného výsledku a jednak preto, aby novinári mohli v priamom prenose sledovať vznik takejto antikampane.

Nepoviem dnes nič o objednávateľovi ani realizátorovi kampane. My sme pripravení brániť sa prostriedkami trestného práva, a preto všetky informácie, ktoré máme, posunieme najskôr prokuratúre.

Kampaň sa má týkať môjej rodiny a zvlásť môjho deda Miroslava Válka, mojej práce a zvlásť dvoch projektov pre Pentu, ktoré náš ateliér ValloSadovsky Architects realizoval. O všetkých týchto veciach však už mesiace otvorene komunikujem a nemám čo skrývať.

Chcem tiež povedať, že sa nejedná o prvý pokus trollov voči mne. Už pred niekoľkými týždňami existoval profesionálne spracovaný facebookový profil “Mladí socialisti volia Matúša Valla”, ktorý sa ma pokúšal vykresliť ako komunistu a ktorý rozoberal politickú minulosť môjho deda Miroslava Válka."

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie