VIDEO: Karlova Ves opraví bazén v ZŠ Alexandra Dubčeka: Rekonštrukcia bude stáť viac ako milión eur

25.9.2018
Vizualizácia bazéna v ZŠ v Karlovej Vsi

Zdroj: TS

Páčil sa vám článok?

V Karlovej Vsi spustili rekonštrukciu školského bazéna v ZŠ Alexandra Dubčeka na Majerníkovej. Zrekonštruuje ho vysúťažená spoločnosť HBH, a.s., ktorá v elektronickej aukcii predložila najnižšiu cenovú ponuku vyhotovenia diela 1 037 280 eur. Bazén by mal byť hotový do ôsmich mesiacov.  

„Uprednostnili sme dôkladnú opravu a rekonštrukciu, ktorá zabezpečí dlhú životnosť bazéna. Cítime ako povinnosť vrátiť deťom a športujúcej mládeži kvalitný plavecký bazén,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

"Dobrou správou je, že celková cena za realizáciu je nižšia ako boli pôvodné kalkulácie. Napriek tomu ide o najväčšiu investíciu karloveskej samosprávy do škôl a športovísk za posledné roky," doplnil vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník.

Súčasťou prác bude nielen výmena vzduchotechniky, ale aj elektroinštalácií. Pribudne nová bazénová technika na napúšťanie a vypúšťanie vody, nová filtrácia a dezinfekcia vody. Plavecký aj novovytvorený detsky bazén dostanú nerezový povrch.

Šatne, sprchy a toalety budú kompletne zrekonštruované a zmenené na bezbariérové. Bazén bude vhodný aj pre športové podujatia a súťaže. Pribudne malý výučbový bazén pre škôlkárov a najmenších školákov.

(TS, nc)

Páčil sa vám článok?