Nesrovnal prichádza s 3 opatreniami: MHD zadarmo pre ďalších ľudí plus mesiac mobility!

18.9.2018
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Primátor Ivo Nesrovnal navrhne na najbližšom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (budúci týždeň), aby schválilo rozšírenie okruhu osôb, ktoré môžu využívať bratislavskú MHD zdarma.

Ako dnes prezradil Nesrovnal, zastupiteľstvu navrhne ani nie dva mesiace pred voľbami prijať tri opatrenia. Prvé sa bude týkať seniorov. "Dnes môžu bratislavskí seniori jazdiť zadarmo od veku 70 rokov a seniori od 62 rokov s 50 percentnou zľavou. Chceme to zjednotiť tak, aby od začiatku svojho dôchodku každý senior v Bratislave jazdil MHD zadarmo," vyhlásil Nesrovnal.

Druhé opatrenie sa týka mladých rodín. Primátor zastupiteľstvu navrhne schváliť, aby dopravod detí do veku troch rokov mal MHD v Bratislave taktiež zdarma. 

Tretie  opatrenie súvisí s výstavbou obchvatu Bratislavy D4 a R7, pri ktorej sa očakávajú dopravné zápchy od spustenia prestavby mimoúrovňovej križovatky Prievoz, v rámci ktorej vybudujú nové zjazdy z diaľnice D1 smerom na Bajkalskú a Slovnaftskú ulicu. Nesrovnal preto navrhuje zaviesť celý mesiac mobility. Teda tak ako dnes môžete počas týždňa mobility využívať MHD zdarma, ak máte vodičský preukzaz, rovnakoby to malo byť aj prvý mesiac po spustení  prestavby križovatky. 

Primátor tvrdí, že peniaze na tieto opatrenia v hodnote státisícov eur problémom nie sú.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie