Zaberie betónový trojuholník v Landererovom parku parkovacie miesta?

20.8.2018
0
Betónový trojuholník v Landererovom parku

Zdroj: MÚ Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

V rámci kompletnej revitalizácie Landererovho parku sme si všimli vystavaný nový betónový trojuholník. Stojí na mieste, kde bol pred rekonštrukciou parku chodník a sčasti aj cesta, kde parkovali autá. Nebol nám celkom jasný zámer výstavby tohto betónového „trojuholníka“, v ktorom stojí podľa vizualizácií jediný strom. Navyše, obyvatelia majú v súvislosti s revitalizáciou parku obavy o parkovacie miesta.

Starosta Starého Mesta Radoslav Števčík nám objasnil situáciu nasledovne: „Betónový trojuholník bude po revitalizácii slúžiť ako nová pešia spojnica zo zastávky na Šafárikovom námestí, ľudia pešo prejdú cez tento trojuholník naprieč celým parkom, cez pasáž na Grösslingovu ulicu a ďalej cez Liga pasáž až na Dunajskú ulicu a k Tescu na Kamennom námestí.“

„Čo sa týka parkovania, na Alžbetínskej ulici po kompletnej revitalizácii už nebude možné zaparkovať šikmo, čo je menej komfortné, ale pozdĺžne po oboch stranách. To znamená, že vodič bude vystupovať z auta pohodlnejšie, do chodníka alebo do komunikácie. V lokalite Gajova, Alžbetínska dôjde k úbytku dvoch parkovacích miest, ale my súčasne s touto stavbou rozširujeme aj parkovisko medzi Kačacou fontánou a Landererovým parkom, kde pribudne päť parkovacích miest, čiže keď to berieme ako celok, pribudnú v tejto lokalite celkom tri parkovacie miesta,“ informoval nás ďalej Radoslav Števčík.

Zdroj: in

​Navyše, v priebehu najbližších týždňov pribudne na Klemensovej 20 parkovacích miest, tieto miesta budú v správe mestskej časti a budú vyhradené iba pre rezidentov.

(nc)

Páčil sa vám článok?