Vo Vrakuni stavali byty a zóny na relax

23.11.2006
Páčil sa vám článok?

Dopracovanie urbanistických štúdií a vytvorenie dobrého základu na bytovú výstavbu a športové vyžitie patrilo okrem iných činností medzi hlavné priority starostky mestskej časti Vrakuňa Ľudmily Lackovej.

Podľa starostky sa dotváralo územie v častiach Ráztočná - Horné diely, Nová Vrakuňa a Lesopark na oddychovú zónu, šport, relax a kultúrne podujatia.

Ľ. Lacková tvrdí, že počas uplynulého volebného obdobia sa vo Vrakuni postavilo takmer 400 nájomných bytov a bytov určených do osobného vlastníctva. Na Brezovej ulici bola dokončená kanalizácia za 15 miliónov korún a predĺžená elektrická sieť z Ružinova na Priehradnú ulicu za asi osem miliónov korún. V lokalitách Hrušov, Nová Vrakuňa a Ráztočná zrekonštruovali chodníky, cesty a osvetlenie v hodnote približne 50 miliónov korún. 

Mestská časť Vrakuňa sa starala o životné prostredie nielen výsadbou stromov a kríkov, ale obnovila napríklad aj niekoľko detských ihrísk a inštalovala aj nádoby na zvieracie exkrementy.

Z hľadiska občianskej vybavenosti začalo zdravotné stredisko na Bebravskej ulici podľa tvrdenia starostky poskytovať širokú škálu preventívnych a liečebných služieb obyvateľom mestskej časti. Miestna samospráva prispela aj na rôzne aktivity v materských a základných školách a podporila aj slovanské gymnázium pri rozširovaní jeho priestorov potrebných na výučbu, konštatovala starostka Ľ. Lacková.

Páčil sa vám článok?