Karlova Ves stavala a rekonštruovala

16.11.2006
Páčil sa vám článok?

Dokončenie začatých programov najmä v oblasti výstavby a dobudovania občianskej vybavenosti tretieho tisícročia - budovania zóny pokoja, v ktorých bude občan tráviť voľný čas, bolo hlavným cieľom starostu Karlovej Vsi.

Podľa Bystríka Hollého je mestská časť po rokoch finančného strádania konečne stabilizovaná. Svedčí o tom aj veľmi dobré ratingové hodnotenie, ktoré Karlova Ves získala v roku 2004 a ktoré ju zaradilo medzi kvalitné subjekty s nadpriemernou schopnosťou splácať svoje záväzky. Karlova Ves má vytvorené veľmi dobré prostredie na vstup investorov.

Starosta B. Hollý ďalej informoval, že v roku 2005 dostavali vnútroblok medzi Pribišovou ulicou a Ulicou Ľ. Fullu. Prioritou bolo dokončenie a predĺženie pešej zóny od Majerníkovej ulice až po Kostol Narodenia Panny Márie. Rozostavaný skelet bol nahradený chodníkmi, spevnenými plochami, zeleňou (asi dvetisíc štvorcových metrov), vrátane detského ihriska. Vysadili 23 stromov a 3500 kríkov a umiestnili sem lavičky a zrekonštruovali aj verejné osvetlenie. V hornej časti stavby rozšírili už existujúce parkoviská prístupné z Ulice Ľ. Fullu. Išlo o akciu, ktorej náklady boli vyše 12 miliónov korún.

Koncom roka 2005 pribudol podľa Bystríka Hollého donedávna nefunkčný most ponad Majerníkovu ulicu. „Prvý kilometer pešej zóny sa v priebehu niekoľkých rokov, po dostavaní obytných blokov v Novom bratislavskom centre, predĺži takmer na dvojnásobok a v plnej miere poskytne obyvateľom Dlhých dielov komfort veľkomestského života,“ konštatoval starosta.

V Karlovej Vsi otvorili 9. mája 2006 Námestie sv. Františka s chodníkmi, detským ihriskom, verejným osvetlením, vysadené boli ihličnaté a listnaté stromy a kríky, pribudlo tu 46 lavičiek a na sedenie slúži aj 20 betónových prvkov. Súčasťou námestia je aj pódium na vystúpenia v rámci kultúrnych podujatí, v juhovýchodnej časti sú vybudované plochy na sedenie pre gastronomické zariadenia. Výstavba námestia stála 16 miliónov korún. Jej financovanie zabezpečila mestská časť z vlastného rozpočtu a šiestimi miliónmi prispelo aj mesto.

Karlova Ves podľa starostu ako prvá na Slovensku zaviedla začiatkom tohto roku prostredníctvom svojej webovej stránky virtuálny front office, čím usporí občanom čas a námahu pri kontakte s úradom.

„Vo volebnom programe som vytýčil úlohu - Každý rok jedno ihrisko. Toto heslo som sa snažil splniť,“ uviedol B. Hollý. Mestská časť podľa neho napríklad v roku 2003 oživila átrium pri Obchodnom dome Centrum na Borskej ulici a rekonštruovala ihriská na uliciach Jamnického, Púpavová a Karloveská. Hracími prvkami sa doplnili aj detské ihriská na uliciach H. Meličkovej, Majerníkovej, Karloveskej, Pustej, Púpavovej a pribudli aj na plochy verejnej zelene.

Páčil sa vám článok?