Stretnú sa mestskí poslanci: Na programe je aj parkovacia politika či oddlženie Devína

21.2.2018
Poslanci nemajú k protestu proti vzn o zákaze herní jasné stanovisko - mestske-zastupitelstvo-bratislava-nestandard2
Páčil sa vám článok?

Mestských poslancov čaká dnes a zajtra rokovanie. Poslanci budú diskutovať napríklad o správe o vykonanej kontrole na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, budovaní polopodzemných kontajnerov a rozhodovať budú aj o tom, či sa pred hotel na Hviezdoslavovom námestí umiestni socha Márie Terézie.

V stredu o 14.00 hod. bude zasadať mestské zastupiteľstvo a vráti sa k nedokončenému rokovaniu zo začiatku decembra 2017.

Poslanci by sa mali dozvedieť o východiskách zabezpečenia letnej a zimnej údržby komunikácií a cestnej zelene v Bratislave v rokoch 2018-2022. Magistrát tu predstavuje plán založenia vlastného komunálneho podniku, ktorý by mal túto údržbu mať v budúcnosti na starosti. Zastupiteľstvo sa bude zaoberať aj návrhom na riešenie oddlženia mestskej časti Devín, s cieľom ukončenia režimu nútenej správy. Devín je v ňom od roku 2005. S veriteľmi počas minulého roka však dosiahla samospráva prísľub, že pri splatení sumy 6,75 milióna eur by boli všetky jej záväzky vynulované a nútená správa by mohla byť ukončená. Devín však toľko peňazí nemá, preto chce, aby mu v tejto situácii pomohlo hlavné mesto.

Poslanci budú rokovať aj o možnosti budovania a financovania ďalších polopodzemných kontajnerov v Bratislave a na programe je aj návrh nového organizačného poriadku mestskej polície. 

Vo štvrtok prejdú poslanci do programu februárového zastupiteľstva. Jedným z hlavných bodov je návrh dodatku štatútu hlavného mesta, ktorým sa má spustiť v Bratislave schválená parkovacia politika. Dodatok však mestskí poslanci už predtým dvakrát neschválili alebo hlasovanie o tomto bode niekoľko rokovaní presúvali. Schválenie dodatku je aj tentoraz neisté. Poslanci budú rokovať aj o návrhu všeobecne záväzného nariadenia o starostlivosti o verejnú zeleň a ochrane drevín či o výsledkoch kontroly na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v súvislosti s organizáciou majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v roku 2019, ktorá by mala dať odpoveď, aké opravy je nutné v štadióne realizovať.

(TASR,nikicuki)

Páčil sa vám článok?