Výstavba a obnova sa v Rači len začína

9.11.2006
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Rača dominovali investičné priority stavebného charakteru. V lokalite Rinzle sa začína príprava na výstavbu asi 350 bytov v atraktívnej časti nad Kadnárovou ulicou.

Podľa informácií súčasného starostu Pavla Bielika sa bytová výstavba bude robiť na základe spracovanej urbanistickej štúdie a po vyriešení technických problémov. Zaujímavou aktivitou je podľa neho aj riešenie tzv. Radničného námestia v lokalite Rustaveliho, kde by mal investor na základe schváleného ideového zámeru vybudovať tzv. „nové centrum“ Rače s bytmi, potrebnou občianskou vybavenosťou a námestím. Centrálny priestor bude dotvárať aj navrhovaný objekt radnice.

Investičná akcia, ktorá nadobúda konkrétne kontúry, je príprava rekonštrukcie objektu Kina Nádej na Dom Kultúry na Detvianskej ulici. Pripravená je už projektová dokumentácia na polyfunkčne využiteľný priestor s potrebným zázemím, ktorý bude slúžiť mestskej časti a širokej verejnosti na kultúrne stretnutia, zábavy, zasadnutia, konferencie a semináre.

Doteraz sa nepodarilo doriešiť rekonštrukciu Nemeckého kultúrneho domu kvôli viacerým majetkovým a právnym problémom. Na výber vhodnej funkčnej náplne objektu sa vedie v rámci prípravných prác diskusia.

V mestskej časti Rača by podľa starostu radi sfunkčnili viaceré športové plochy. Ide napríklad o zámer, ktorý bol schválený v miestnom zastupiteľstve ešte v roku 2003, na vybudovanie a sprevádzkovanie športového areálu Slalomka. Areál by bol v juhovýchodnej časti lesoparku dostupný z Potočnej ulice. V tomto prípade bola vypracovaná projektová dokumentácia, ale značné technické problémy v súvislosti s existenciou areálu v Chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty prípravu na realizáciu zatiaľ prerušili.

Páčil sa vám článok?