Poslanci schválili zriadenie mestskej mediálnej komisie. Čo bude robiť?

20.11.2017
0

Zdroj: zastupitelstvo.sk

Páčil sa vám článok?

Zastupiteľstvo hlavného mesta bude mať mediálnu komisiu. Dohliadať má na to, ako sú vynakladané peniaze na marketing a mediálnu prezentáciu mesta, taktiež má hodnotiť, či okrem primátora majú vytvorený dostatočný priestor na prezentáciu aj poslanci.

Predsedom tejto komisie sa stal poslanec Gábor Grendel. Rozhodlo o tom dnes mestské zastupiteľstvo.

Mediálnu komisiu navrhol zriadiť poslanec Milan Vetrák. Jej fungovanie musí ešte podpisom uznesenia potvrdiť primátor Ivo Nesrovnal. Komisia má kontrolovať, ako sa nakladá s mestskými financiami na marketing i mediálnu prezentáciu a akým spôsobom sa napĺňajú zmluvy, ktoré mesto v tomto smere uzavrelo. "Bude hodnotiť objektívnosť a vyváženosť týchto mediálnych formátov. Zoberať sa bude aj prípadnými sťažnosťami obyvateľov na to, akým spôsobom sú prezentované informácie v týchto formátoch," vysvetlil Vetrák.

Mestské zastupiteľstvo rozhodlo, že členmi komisie budú okrem Grendela poslanci Ján Buocik, Soňa Svoreňová, Richard Mikulec, Jozef Uhler, Lucia Štasselová a Peter Hanulík. Predseda mediálnej komisie má predložiť na rokovanie mestských poslancov návrhy na voľbu ďalších členov tejto komisie z radov občanov.

"Je to poradný a kontrolný orgán. Tá najväčšia sankcia, akú môže komisia navrhnúť zastupiteľstvu, je, že sa nedá primátorovi na propagáciu také množstvo peňazí, aké on navrhuje. Alebo sa dajú iným spôsobom a na iné aktivity, ako on chce. Hlavne vo vzťahu k rozpočtu budú tie sankcie uplatňované," spresnil úlohu komisie Vetrák.

(TASR)

Páčil sa vám článok?