VIDEO Rozčúlený Nesrovnal: Takto sa pustil do poslancov

9.11.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes veľmi emotívne reagoval na najnovšie udalosti, ktoré sa odohrali na zastupiteľstve.

Dnešné rokovanie mestského zastupiteľstva sa totiž pre nezhody medzi poslancami a primátorom Ivom Nesrovnalom predčasne skončilo. Konflikt sa začal pri schvaľovaní bodov programu. Klub mestského poslanca Jána Budaja opustil na protest rokovaciu sálu. Pri opakovanom hlasovaní už nesedel v sále dostatočný počet poslancov a zastupiteľstvo bolo neuznášaniaschopné. Budaj žiadal, aby bol z rokovania stiahnutý bod o návrhu na zmenu rozpočtu hlavného mesta na rok 2017. Argumentoval tým, že poslanci mali dostať na stôl písomný materiál o tom, ako budú využité kapitálové výdavky vo výške viac ako jeden milión eur. 

„Skupina poslancov okolo Jána Budaja opakovane namiesto rokovania zvolila nezmyselnú obštrukciu a zabránili prerokovaniu kľúčového materiálu týkajúceho sa mestských financií. Po tom, čo predniesli nezmyselnú námietku a odhlasovali odloženie tohto bodu, opustili sálu a zastupiteľstvo zostalo neuznášaniaschopné. Chcel by som zdôrazniť, že rozpočet a funkčné mesto sú aj ich vizitkou a ich zodpovednosťou,“ komentoval to následne Nesrovnal.

„Bratislave sa konečne začalo dariť a nevedia to zo svojej večnej opozície voči všetkému prežiť,“ dodal.

Podľa Nesrovnala sú kvôli tejto obštrukcií ohrozené všetky rozvojové projekty mesta- od ďalších opráv ciest či investícii do zelene. „Konečne na to máme vyčlenené peniaze a niektorí poslanci to pravdepodobne nevedia rozdýchať, takže cielene torpédujú každý krok mesta. A zároveň každý mesiac vymýšľajú opatrenia, ktoré mesto pripravujú o peniaze, aby potom mohli ukazovať prstom, čo všetko tu nefunguje, tvrdí Nesrovnal.

A primátor pridal na záver aj jednu perličku: „Keby toho nebolo málo - po tom, čo znefunkčnili zastupiteľstvo, ich jedinou starosťou bolo, či o tri hodiny dostanú svoj obed zadarmo.

(ms)

Páčil sa vám článok?