Starosta Karlovej Vsi má byť na čo hrdý

6.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Karlova Ves dominuje na mape Bratislavy a v povedomí Bratislavča­nov ako veľmi dynamicky sa rozvíjajúca mestská časť - najmä vďaka sídlisku Dlhé Diely. O tom, či sa táto mestská časť naozaj rozvíja tak, ako by sa mala a či sa samospráve darí plniť predvolebné sľuby dané Karloveš­ťa­nom, sme sa porozprávali s jej starostom Bystríkom HOLLÝM.

- Prehodnotil som plnenie svojho volebného programu a zisťujem, že mám byť na čo hrdý - aj keď nie všetko ide tak ľahko, ako som si predstavoval... Ľudí asi najviac zaujíma prevod bytov do osobného vlastníctva. Karlova Ves vlastnila 51 bytových domov, kde bolo viac ako tritisíc bytov. K dnešnému dňu už bolo prevedených do vlastníctva nájomníkov 35 objektov, čo je 68 percent z celkového počtu. Mnohým občanom sa previedli byty napriek tomu, že si ani nepodali žiadosť... Obyvatelia ďalších ôsmich objektov boli oslovení, takže v krátkom čase - ak, samozrejme, oslovení nájomníci zareagujú a budú ochotní s nami komunikovať - bude prevedených do OV spolu až 84 percent bytov, čo nie je málo. Bohužiaľ, ako všade, aj v tomto sú problémy. Sú tu napríklad tri objekty, ktoré nemajú listy vlastníctva, ale nám sa podarilo získať doklady, že ide o vlastníctvo Karlovej Vsi. Musíme teraz čakať pre technické zdržanie asi do konca septembra), kým nebudú zakreslené plány na Ústave geodézie a kartografie, a tiež na vystavenie listov vlastníctva.

Pustili ste sa aj do iných - dalo by sa povedať odvážnych projektov. O čom môžete povedať, že sa vám teda podarilo splniť z volebného programu?

- Keď som nastúpil do funkcie starostu Karlovej Vsi, tak som sa zahľadel na mapu. Boli tam štyri biele miesta - a ja som si dal predsavzatie, že tie biele miesta na mape Karlovky biele nebudú. Vtedy som však netušil, že dať na mapu Karlovky namiesto bielych miest niečo iné bude také ťažké. Napríklad sme sa pustili do výstavby polyfunkčého námestia na Dlhých Dieloch. Hneď na začiatku sme však narazili na obrovský problém: nevyrovnané nároky na pozemok. Podarilo sa nám to zvládnuť a stavba sa úspešne realizuje. Ďalším bielym miestom na mape bola oblasť dlhodobo neefektívneho karloveského záhradníctva. Tak sme sa tam rozhodli vybudovať námestie s obchodmi, fitnes, reštauráciami, bytmi a podzemnými garážami. Ešte spomeniem tretiu veľkú stavbu - objekty na Dlhých Dieloch medzi ulicami Karloveská - Jána Stanislava - Nad Lúčkami. Mohol by som, samozrejme, pokračovať, ale asi by tých informácií bolo veľa aj pre vaše noviny. Projekty sú pripravené. Na niektorých stavbách sa už s prácami začalo, inde odznie štartovací signál v najbližších dňoch. Verím, že po realizácii týchto plánov sa bude Karlova Ves právom nazývať krásavicou nad Dunajom.

Zhováral sa Václav Pankovčín

Páčil sa vám článok?