Zrekonštruovali lanovku a areál Kuchajdy

5.11.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Nové Mesto má podľa svojho starostu viac nosných programov. Medzi tie, ktoré majú podľa neho najvyššiu prioritu, patrí investičná výstavba, životné prostredie, či sociálna oblasť.

V súvislosti s územným rozvojom mestskej časti je podľa Richarda Frimmela mimoriadne významné, že po celý čas existencie samosprávy má Nové Mesto hlavného architekta a bez jeho stanoviska sa žiadna výstavba nezačína.

Mestská časť sa podľa neho mení na nové moderné centrum mesta. Stavby na jeho území získali od r. 2000 už desať ocenení. Napríklad Millennium Tower II na Vajnorskej ulici získal v roku 2004 cenu vyhlasovateľov súťaže Stavba roka za najlepšie remeselne zvládnutý stavebný detail, ďalej polyfunkčný bytový dom na Kováčskej ulici sa stal v tom istom roku bytovým domom roka a získal aj cenu Prvej stavebnej sporiteľne. Športovo-polyfunkčný objekt PLATAN na Junáckej a Bajkalskej získal v roku 2005 opäť cenu Bytový dom roka a v roku 2006 prvú cenu laickej verejnosti „Zlatá tehla“ o najlepšiu stavbu a projekt roka v Bratislave.

Podľa R. Frimmela Nové Mesto vyčlenilo na rozvojové programy za uplynulé štyri roky 193 miliónov korún. Najviac si vyžiadala rekonštrukcia Domu kultúry Kramáre a čiastočná rekonštrukcia Strediska kultúry na Vajnorskej ulici, ako aj rekonštrukcia Kultúrneho strediska Koliba a obnova škôl a školských zariadení. Ďalej bola po 15 rokoch pustnutia sprevádzkovaná lanovka na trase Železná Studienka - Kamzík, zrekonštruovaný areál Kuchajda, opravené komunikácie a vybudované spevnené plochy pre statickú dopravu.

Podľa Frimmela investovala mestská časť peniaze aj do hracích prvkov z povrazového materiálu na mnohých detských ihriskách, ktoré umožňujú rozvoj obratnosti, odvahy a priestorovej orientácie detí.

Len na rok 2006 vyčlenilo Nové mesto na rozvojové programy 56 miliónov korún, z toho na rekonštrukciu dvorov 2,5 milióna. Napríklad v rámci dobudovania areálu Kuchajda sa postavili športoviská pre kolektívne športy (volejbal, futbal, basketbal, petanque) na ploche bývalého futbalového ihriska a vybudovali nové občerstvovacie stánky z dreva a so zastrešeným sedením.

Páčil sa vám článok?