Prioritou bolo dokončenie kanalizácie

5.11.2006
Páčil sa vám článok?

Výstavba a dokončenie kanalizačnej siete bolo v tomto volebnom období prioritou v Záhorskej Bystrici. Mestská časť zabezpečovala odkanalizovanie obce ekologickým spôsobom vyhovujúcim slovenským i európskym normám.

Podľa informácií z miestneho úradu je kanalizácia zo spádového územia Záhorská Bystrica napojená na čistiareň odpadových vôd v Devínskej Novej Vsi, ktorá zabezpečuje prečistenie odpadových vôd i z tohto územia. V súčasnosti je zastavaná časť mestskej časti odkanalizovaná na 99,5 percenta, chýbajúci úsek, asi 50 m kanalizačného zberača, sa dobuduje v najbližšom období.

Okrem výstavby kanalizačnej siete mestská časť robila aj úpravy miestnych komunikácií a priestranstiev (Na vlkovkách, Plavecká ulica, plocha pred pekárňou), opravu strechy materskej školy, prispievala na opravu a obnovu základnej školy a podobne.

Bezpečnosť obyvateľov mestskej časti, ako i účastníkov cestnej premávky bola priebežne zabezpečovaná osadzovaním chýbajúcich dopravných značení na základe aktuálnych požiadaviek. K bezpečnosti obyvateľov prispela aj pravidelná prítomnosť člena mestskej polície riešiaceho problémy spojené s dodržiavaním všeobecných predpisov a poriadkom v mestskej časti.

Na základe mnohých požiadaviek i zo strany zástupcov mestskej časti ministerstvo kultúry začalo konanie o zrušení pamiatkovej zóny v Záhorskej Bystrici spolu s návrhom nového zúženého pásma pamiatkovej ochrany. Rozhodnutie nenadobudlo právoplatnosť vzhľadom na odvolanie sa mestskej časti proti navrhovanému rozsahu nového pásma pamiatkovej ochrany.

Páčil sa vám článok?