Starostovi môžete osobne povedať, čo vás trápi

3.1.2017
0
Starostovi môžete osobne povedať, čo vás trápi - centrum rod mc dubravka
Páčil sa vám článok?

V novom roku pokračuje starosta Dúbravky Martin Zaťovič s neformálnymi stretnutiami s obyvateľmi. Prve tohtoročné stretnutie pod názvom Na slovíčko bude v Centre rodiny na Bazovského.

Čo sa za dva roky fungovania zmenilo a čo sa podarilo? Čo sa skrýva za bránami Centra rodiny v Dúbravke? Aké aktivity možno navštíviť, kde hľadať pomoc, prípadne ako pomôcť?

O tom všetkom bude prvé tohtoročné stretnutie starostu Dúbravky Martina Zaťoviča s obyvateľmi pod názvom Na slovíčko. Stretnutie je naplánované na 10. januára o 17.00 h.

Priestor Centra rodiny sa totiž počas dvoch rokov fungovania výrazne zmenil, ožil, naplnil. Budova však potrebuje opravy, komunitné centrum pomocnú ruku.

„Štatutárke neziskovej organizácie Centrum rodiny Alžbete Šporerovej sa podarilo budovu oživiť, vytvoriť tu priestor pre ľudí , ktorí to potrebujú, či už nízkopríjmové skupiny, postihnutí, seniori či mamičky s deťmi,“ hovorí Zaťovič. „Chcem, aby tento priestor spoznalo viac Dúbravčanov a aj poslanci nášho zastupiteľstva, ktorí sú na stretnutie pozvaní. Prísť však môžu Dúbravčania aj s inými otázkami a podnetmi.“

Centrum rodiny začalo svoju činnosti s dvomi aktivitami Anjelik pre deti predškolského veku a Svetlieko pre mamičky s malými deťmi, neskôr pribúdali ďalšie a ďalšie. Podarilo sa tu otvoriť Nízkoprahový klub Enter pre mládež, doplniť aktivity pre autistov, seniorov.

V priestoroch tiež funguje počas celého roka zberňa šatstva, topánok, hračiek a iných potrebných vecí a počas leta Dúbravský ateliér s umelecko-remeselným táborom ÚLET.

Aktivity v Centre rodiny fungujú vďaka dobrovoľníkom. Nezisková organizácia nemá zamestnancov, ale len nadšencov, ktorí pomáhajú vo voľnom čase. Centrum však nepotrebuje len zabezpečovať prevádzku a aktivity, ale budova potrebuje ďalšie opravy, rekonštrukciu. Pomohli granty, dotácie od hlavného mesta, Bratislavského samosprávneho kraja a aj pomocná ruka mestskej časti Dúbravka.

Neformálne debaty pod názvom Na slovíčko začalo vedenie Dúbravky organizovať na jar roku 2015.  Mestská časť Bratislava Dúbravka podnety od obyvateľov spisuje, informuje o riešeniach, venuje im pravidelnú rubriku v Dúbravských novinách. Na stretnutia starosta pozýva aj miestnych poslancov, ktorí sa v prípade záujmu môžu zúčastniť a pridať sa k debate. Týmto chce starosta umožniť občanom, aby lepšie spoznali názory nimi zvolených poslancov.

(ts, ms: Foto: MČ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?