Poslanci budú zasa rokovať o zľavách v MHD

22.2.2016
0
Poslanci budú zasa rokovať o zľavách v mhd - zastupitelstvo_2014
Páčil sa vám článok?

Zľavy na cestovanie v mestskej hromadnej doprave pre ŤZP/ŤZP-S občanov, protikomunistických odbojárov a politických väzňov a darcov krvi sa znovu dostanú na rokovanie mestského zastupiteľstva.

Po vyhodnotení dvoch mesiacov skúšobnej prevádzky (november-december 2015) a jednom mesiaci ostrej prevádzky (január 2016) má vedenie mesta a Dopravného podniku Bratislavy k dispozícii reálnejšie počty cestujúcich s ťažkým zdravotným postihnutím. Kým do zavedenia evidenčného cestovného prostredníctvom bezkontaktných čipových kariet mesto platilo dopravnému podniku 1,8 milióna eur na vykrytie zliav, po zreálnení čísel sa očakáva dotácia 1,2 milióna eur.

„Vďaka registrácii sa ukázalo, že nie všetci, ktorí mali nárok na zľavy, aj reálne využívali mestskú hromadnú dopravu. Počet evidovaných užívateľov zliav v MHD bol 17 000, po zavedení registračnej povinnosti počet reálnych užívateľov klesol na asi 12 000,“ vysvetlil primátor a doplnil, že návrh na opätovné zavedenie stopercentných zliav predloží na marcové rokovanie mestského zastupiteľstva.

„Po schválení sme pripravení okamžite implementovať navrhované zmeny,“ tvrdí generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislavy Milan Urban.

(mm, sk)

Páčil sa vám článok?