Ivo Nesrovnal predstavil volebný program na primátora

13.10.2014
0
Ivo nesrovnal predstavil volebný program na primátora - nesrovnal
Páčil sa vám článok?

Nezávislý kandidát na primátora Ivo Nesrovnal dnes predstavil svoj program Bratislava 2014 - 2018: 111 krokov, ako vrátiť Bratislavu Bratislavčanom. „Ak nezačneme niektoré problémy riešiť okamžite, v roku 2018 už bude neskoro. Ľudia sú už frustrovaní a treba to zmeniť, preto kandidujem na primátora,” vyhlásil Nesrovnal.

Medzi jeho tri hlavné priority patria riešenia v oblasti dopravy, čistoty a developerov. Všetci Bratislavčania poznajú situáciu na bratislavských cestách v rannej a poobednej špičke. Dopravná situácia však nie je jediným problémom. Developeri si tu robia, čo chcú, mesto je doslova špinavé a ľudia sú už frustrovaní. V posledných týždňoch som každý deň v uliciach a zisťujem, čo všetko treba okamžite po voľbách urobiť,” povedal Nesrovnal. Ako jedno z riešení dopravy v Bratislave uviedol vybudovanie mestskej železnice, „bratislavskej S-Bahn”, ktorá by využila potenciál koľajovej dopravy v Bratislave.

Svoju doterajšiu kampaň postavil na porovnávaní Bratislavy s európskymi metropolami, pretože vo svojom živote vo viacerých z nich žil alebo pracoval. Nemusíme objavovať teplú vodu, stačí sa pozrieť za hranice a inšpirovať sa príkladmi, ktoré fungujú. Som presvedčený, že Bratislava môže byť kultúrna a čistá ako Viedeň, že Bratislava môže mať rovnako fungujúcu dopravu ako Berlín, a že môže mať rovnako prísne pravidlá pre developerov ako Helsinki,” uviedol.

Na adresu svojich protikandidátov zdôraznil, že obaja Milanovia, Ftáčnik aj Kňažko, sú v politike už 25 rokov. V novembri oslávime 25 rokov od revolúcie, no Bratislava sa odvtedy veľmi nezmenila. Ak, tak vo veľa smeroch k horšiemu,” myslí si Nesrovnal. Nechcel hodnotiť ich 25-ročné pôsobenie v politike, ale svoj politický odkaz už podľa neho zanechali. Bratislava si 25 rokov po revolúcii nemôže dovoliť mať na čele symbol - ani komunizmu, ani revolúcie. Bratislava teraz potrebuje skúseného manažéra s víziou a s energiou ju uskutočniť,” dodal.

Svoju tlačovú konferenciu zorganizoval Nesrovnal v hoteli Devín, kde mával svoje tlačové konferencie pred voľbami aj prezident Andrej Kiska. Je to, človek, ktorý ma inšpiroval nielen svojim víťazstvom vo voľbách, ale aj svojim životným príbehom. Rovnako ako on som si v živote niečo odmakal a stal som sa finančne nezávislým človekom,” vysvetlil. Svoju kampaň si preto celú financuje sám, aby nebol nikomu zaviazaný. Nikto mi tak nebude môcť po voľbách zaklopať na dvere s tým, že by rád dostal svoju investíciu späť,” doplnil Nesrovnal. Dôkazom je aj jeho verejný záväzok, že ak sa stane primátorom, ľudí do všetkých mestských podnikov bude vyberať výlučne vo výberových konaniach, aby ich riadili skutoční profesionáli.

„Nastal čas pre novú generáciu. Bratislava potrebuje novú krv, novú víziu, novú energiu. Len sa už treba prestať báť, vyhrnúť si rukávy a začať makať, aby sa Bratislava stala fungujúcou európskou metropolou. Dáme to!” uzavrel Nesrovnal.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?