Rača získa z eurofondov 2,5 milióna eur

14.5.2014
0
Páčil sa vám článok?

Račianska samospráva získala z Integrovanej stratégie rozvoja mestských oblastí Operačného programu Bratislavský kraj 2,622 milióna eur, ktoré použije na revitalizáciu Karpatského námestia, obnovu základných a materských škôl a na vybudovanie denného stacionára pre seniorov.

Podmienky na pridelenie nenávratného finančného príspevku splnili račianske projekty regenerácia verejného priestranstva Karpatské námestie, obnova Základnej školy Tbiliská, obnova materských škôl na Tbiliskej a Plickovej ulici, obnova a rozšírenie kapacít materskej školy Gelnická a vybudovanie zariadenia sociálnych služieb denného stacionára pre seniorov.

Zaujímavosťou je, že na základnej škole a dvoch materských školách sa práce už zrealizovali alebo sa práve robia. Financované sú z úveru, ktorý si mestská časť zobrala v roku 2012. Teraz si Račania použité prostriedky nechajú preplatiť z eurofondov a peniaze z úveru použijú na investičné akcie. Rača tak môže pokračovať v rekonštrukciách, ktorých cieľom je skrášľovanie mestskej časti, ale aj zníženie prevádzkových nákladov na energie v školách.

(rac)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?