Obnova tzv. školského námestia sa skončila, sprístupnili ho verejnosti

1.5.2014
0
Obnova tzv. školského námestia sa skončila, sprístupnili ho verejnosti - skolske1
Páčil sa vám článok?

V polovici apríla slávnostne sprístupnili verejnosti zrekonštruované priestranstvo pred Základnou školou Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici, ktoré je označované aj ako Školské námestie. Pribudli tu nové lavičky, koše, hracie prvky pre deti, rozšírili sa tiež možnosti pre športové vyžitie. V rámci revitalizácie samospráva vysadila novú zeleň, pribudli solárne lampy.

Revitalizácia tzv. školského námestia bola financovaná z eurofondov a stála 311 800 eur. Pôvodne samospráva odhadovala náklady na 517 480 eur, pri výbere dodávateľa rekonštrukcie sa vďaka elektronickej aukcii náklady znížili o takmer 40 percent. Až 95 percent nákladov bolo financovaných z Európskeho fondu pre regionálny rozvoj, zvyšných 5 percent zaplatila zo svojho rozpočtu mestská časť Karlova Ves.

Rekonštrukciu verejného priestranstva pred školou na Majerníkovej ulici sprevádzali spory starostky Ivety Hanulíkovej (Smer-SD) s poslancami miestneho zastupiteľstva. Tí jej vyčítali, že projekt je predražený, čo elektronická aukcia aj potvrdila, ako aj to, že im nedala možnosť ovplyvniť výslednú podobu projektu. Poslanci vnímali rekonštrukciu ako zbytočnú. Obyvateľov Karlovej Vsi a osobitne Dlhých dielov podľa nich viac trápia iné problémy ako priestranstvo pre školou na Majerníkovej ulici.

Paradoxne, kým mestská časť investovala do tohto projektu vyše 311-tisíc eur, Základná škola A. Dubčeka na Majerníkovej ulici a karloveská samospráva zápasia s dlhom takmer 150-tisíc eur za dodávky tepla.

(kav)
Foto - Slavo Polanský


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?