V Karlovej Vsi neschválili program rokovania zastupiteľstva

1.4.2014
0
Páčil sa vám článok?

Po takmer dvojhodinovej diskusii o jednom z bodov dnešného programu Miestneho zastupiteľstva v bratislavskej Karlovej Vsi väčšina poslancov napokon neschválila celkový program a rokovanie zastupiteľstva museli ukončiť. To nie je prvoaprílový žart, ale realita, ktorá sa stala dnes na zasadnutí karlovoveského zastupiteľstva.

Zdrojom sporov sa stal bod programu, v ktorom malo zastupiteľstvo rokovať o oddlžení Základnej školy na Majerníkovej ulici, ktorá dlhuje za dodávku tepla takmer 160.000 eur. Nezaradení poslanci sa s poslancami SDKÚ-DS, Smer-SD a zástupcami miestneho úradu nevedeli dohodnúť na tom, či boli v predchádzajúcom období urobené účinné kroky v oblasti šetrenia energií na škole.

Poslanci napokon po viac ako dvojhodinovej diskusii začali rokovať o pozmeňujúcich návrhoch na program rokovania a napokon rokovali o programe ako celku. V hlasovaní sa z 23 prítomných poslancov 10 vyslovilo za, 13 poslancov sa zdržalo hlasovania.

Starostka mestskej časti Iveta Hanulíková (Smer-SD) po tomto hlasovaní ukončila rokovanie zastupiteľstva. Ďalšie zasadnutie má zvolať do 14 dní.

Karlovoveské zastupiteľstvo je známe svojou búrlivou a konfrontačnou atmosférou i dlhým rokovaním, ktoré zväčša trvá od 9.00 h minimálne do 20.00 h. V minulosti si poslanci dokonca odhlasovali aj zrušenie Miestnej rady mestskej časti. K neschváleniu programu ale doteraz nedošlo.

Poslanci poslaneckých klubov Naša Bratislava a Karlovešťan informovali, že sa zdržali hlasovania na protest proti spôsobu vedenia schôdze starostkou Hanulíkovou. Dôvodom bola konfrontačná atmosféra plná osobných útokov a nedodržiavanie rokovacieho poriadku. "Po ukončení zastupiteľstva 9 poslancov Miestneho zastupiteľstva listom požiadalo starostku o zvolanie mimoriadneho rokovania zastupiteľstva s novým programom, ktorý bude obsahovať všetky dôležité body programu, ktoré dnes nebolo možné prerokovať. Keďže o zvolanie zastupiteľstva požiadala viac ako tretina poslancov, starostka je v zmysle zákona povinná zvolať rokovanie do 15 dní.  Vyjadrujeme presvedčenie, že starostka upustí od agresívneho spôsobu vedenia zastupiteľstva a bude dôsledne dodržiavať rokovací poriadok," uvádza sa vyhlásení, ktoré tlmočili predsedovia poslaneckých klubov Naša Bratislava a Karlovešťan Marcel Zajac a Branislav Záhradník.

(TASR, banoviny)

Páčil sa vám článok?