Karlovešťania sa môžu vyjadriť k zariadeniu pre seniorov

30.1.2014
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Karlovej Vsi sa v najbližších dňoch môžu v dotazníku vyjadriť, aký typ zariadenia pre seniorov by mal vzniknúť v tejto bratislavskej mestskej časti. V stredu 29. januára 2014 podvečer o tom rozhodla pracovná skupina, ktorá má výstavbu takéto zariadenia koordinovať.

Pracovnú skupinu okrem zamestnancov miestneho úradu a poslancov Karlovej Vsi tvoria aj zástupcovia seniorských združení pôsobiacich v Karlovej Vsi – Jednoty dôchodcov Slovenska a Združenia kresťanských seniorov Slovenska. "Komisia sa zhodla, že budú oslovení všetci obyvatelia Karlovej Vsi, aby sa vyjadrili, o aký typ zariadenia pre seniorov by malo ísť," uviedla starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková s tým, že úrad predbežne uvažuje o štvorpodlažnej budove, kde by bol stacionár i sociálne jednoizbové byty pre seniorov.

Miesto domova pre seniorov ešte definitívne určené nie je, najpravdepodobnejšou možnosťou je jeho umiestnenie v budove bývalej obvodnej policajnej stanice na Janotovej ulici. "Práve s týmto zámerom sme budovu na Janotovej už v roku 2012 kúpili," dodala Hanulíková.  Myšlienku podľa nej podporuje aj primátor Bratislavy Milan Ftáčnik. "Mesto by v tomto prípade mohlo participovať na financovaní sociálnych bytov," dodala starostka Karlovej Vsi. Podľa Hanulíkovej je ďalším plusom pre Janotovu aj to, že by mohla byť obnovená zastávka autobusovej linky č. 32, ktorá v minulosti stála priamo pri budove.

Hanulíková uviedla, že na financovanie výstavby zariadenia pre seniorov by sa mohol použiť prebytok z hospodárenia mestskej časti. Nebráni sa však ani tomu, aby si samospráva zobrala na tento účel úver. "Tento projekt je pre nás dôležitý, naše obyvateľstvo starne a podobný typ zariadenia v Karlovej Vsi nemáme," zdôraznila Hanulíková.

(TASR)

Páčil sa vám článok?