Karlova Ves vstúpi do nového roka v rozpočtovom provizóriu

17.12.2013
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Karlova Ves začne v roku 2014 hospodáriť v rozpočtovom provizóriu. Jej poslanci dnes ani na druhýkrát nepodporili návrh rozpočtu. Karlova Ves mala podľa návrhu hospodáriť v budúcom roku s vyrovnaným rozpočtom vo výške 9.164.832 eur. Poslanecká väčšina tento návrh neodsúhlasila už na mimoriadnom zastupiteľstve 26. novembra. Dnes tento postoj poslanci zopakovali.

"Nerozumiem im, už pred mimoriadnym zastupiteľstvom sme mali špeciálne zasadnutie všetkých komisií, na základe ktorého mohli poslanci zaslať úradu svoje pripomienky k rozpočtu, no neurobili tak, iba rozpočet jednoducho neschválili," povedala poslankyňa Alena Schinglerová (Smer-SD), ktorá s návrhom rozpočtu súhlasila.

Ako uviedol poslanec Igor Bendík (SaS), poslanci žiadali prepracovať návrh na prebytkový rozpočet. "Ďalším dôvodom, prečo sme ho nepodporili, bol fakt, že návrh počítal s tým, že na rekonštrukciu škôl sa využijú peniaze z rezervného fondu," informoval Bendík.

Ďalšiu možnosť schváliť rozpočet budú mať poslanci Karlovej Vsi až vo februári. Dovtedy bude platiť rozpočtové provizórium. Zopakuje sa tak situácia z tohto roka, keď rozpočet prijali poslanci v Karlovej Vsi až v júni.

(TASR)

Páčil sa vám článok?