Na Ulici Ivana Bukovčana chcú postaviť ihrisko pre výcvik psov

15.9.2013
0
Páčil sa vám článok?

Miestna samospráva v Devínskej Novej Vsi chce na nevyužívanom pozemku za kotolňou na Ulici Ivana Bukovčana vybudovať ihrisko pre psov s prekážkami na výcvik. Pozemok trojuholníkového tvaru patrí mestskej časti a je nevyužívaný.

Pozemok za kotolňou je podľa samosprávy vhodný na tento účel aj pre jeho lokalitu - je v blízkosti sídlisk, ľudia by to teda nemali na ihrisko ďaleko, no zároveň nevznikne bezprostredne pod ich oknami. V minulosti sa tu uvažovalo s výstavbou parkovacieho domu, zámer sa však zatiaľ nerealizoval. Zhruba 1000 štvorcových metrov chce samospráva vyčleniť na tzv. agility park.

„Chceme v mestskej časti vytvoriť priestor, kde sa môžu psíčkari stretávať a odovzdávať si skúsenosti. V Devínskej totiž evidujeme približne 1200 psov,“ uviedol starosta Milan Jambor (SDKÚ-DS). Zámer je zatiaľ v štádiu úvah, presné parametre ešte nie sú známe.

Na jeseň by mestská časť chcela priestor oplotiť. Skokové prekážky, tunel, kladina či šikmé steny by mohli na psom ihrisku pribúdať postupne, podľa množstva peňazí.

(dnv)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?